objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 28. marec 2007 ob 21:05

Guverner skrivnosten glede nove službe
Bo aktualni guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari odšel v tujino?
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Še vedno aktualni guverner Mitja Gaspari, ki se konec meseca poslavlja s položaja, je na današnji tiskovni konferenci ocenil svoje šestletno delo na čelu Banke Slovenije. Kot je dejal, o tem govorijo dejstva, da smo prevzeli evro, da njegov prevzem ni povzročil poslabšanja gospodarskih gibanj, da je bil prihod dobro organiziran in ni povzročil nepotrebnih stranskih negativnih učinkov.
Sicer pa je Gaspari zelo skrivnosten glede nadaljevanja svoje poklicne poti. "Moj položaj v prihodnje ni vezan na delo Banke Slovenije. To je moja zasebna zadeva in o njej nisem dolžan javno razpravljati," je dejal, Na vprašanje, ali morda odhaja v tujino, pa je odgovoril, da bomo kmalu videli. Glede neimenovanje njegovega naslednika je Gaspari ocenil, da zaradi zamude pri imenovanju ne bo nobenih posebnih težav. Ob tem je dodal, da bi bilo dobro vakum'glede tega rešiti v najkrajšem možnem času.
Sicer pa Banka Slovenije za letos napoveduje 4,6-odstotno gospodarsko rast, naslednji dve leti pa bo padla na 4,4 oziroma 4 odstotke. Po njihovih napovedih pa naj bi inflacija letos in prihodnje leto bila 2,7-odstotna, v letu 2009 pa 2,6-odstotna.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitja Gaspari

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Guverner skrivnosten glede nove službe