objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 30. marec 2007 ob 08:48

Drnovškov Kramar šteje dni
Imenovani štirje novi člani uprave NLB, predsednik Marjan Kramar naj bi kmalu odstopil
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Imenovanje treh novih slovenskih članov uprave Nove Ljubljanske banke, Mirana Vičiča, Gregorja Kastelica in Slavka Jamnika (nadzorni svet banke je imenovanja opravil v sredo popoldne), se je zgodilo v času, ko lahko realno pričakujemo skorajšnji odhod Marjana Kramarja, predsednika uprave NLB, ki mu mandat sicer poteče šele čez dve leti. Po naših informacijah naj bi Kramar v prihodnjih tednih, morda celo dnevih, ponudil odstop, sicer se utegne zgoditi, da bo razrešen zaradi krivdnih razlogov, povezanih z dogajanji v nekaterih hčerinskih družbah NLB v tujini, predvsem v Frankfurtu in New Yorku. Padec Marjana Kramarja bi posledično pomenil tudi čiščenje Drnovškovih kadrov v največji slovenski banki (s Kramarjem, dolgoletnim tesnim sodelavcem Janeza Drnovška, bi morala položaj šefice Karmarjevega kabineta zapustiti tudi Mojca Osolnik, nekdanja šefica Drnovškovega kabineta, ko je bil še predsednik vlade), ki se je začelo z odhodom Rudija Gabrovca (bivšega šefa hčerinske družbe NLB v New Yorku), zlasti pa donedavnega člana uprave NLB Andreja Hazabenta, vplivnega mariborskega bančnika, ki je bil Drnovškov sošolec.
[okvir]Po naših informacijah naj bi Kramar v prihodnjih tednih, morda celo dnevih, ponudil odstop, sicer se utegne zgoditi, da bo razrešen zaradi krivdnih razlogov, povezanih z dogajanji v nekaterih hčerinskih družbah NLB v tujini, predvsem v Frankfurtu in New Yorku.[/okvir]
Gregor Kastelic, ki prihaja iz ene izmed londonskih investicijskih hiš, prej je bil zaposlen v Evropski banki za obnovo in razvoj, naj bi bil blizu Nsi, predvsem pa predsedniku in ministru za finance Andreju Bajuku, medtem ko naj bi bil Slavko Jamnik, dosedanji direktor centra za velika podjetja osrednje Slovenije v NLB, bližje Podobnikovi SLS. Miran Vičič, predsednik uprave NLB Vita, pa naj bi bil politično dokaj nevtralen. Zanimivo, da sta se predsednik uprave Kramar in član uprave Matej Narat (slednji velja za Kučanovega človeka, med sredino sejo nadzornega sveta pa naj bi se sestal z Igorjem Lavšem, članom LDS in direktorjem LHB banke Beograd, ter Sandijem Češkom, znanim poslovnežem iz Kučanovega Foruma 21), glede njunih novih kolegov, ki bodo mesta v upravi zasedli julija, zavila v molk.
Za predstavnika belgijske družbe KBC, ki je 34-odstotna lastnica NLB, je nadzorni svet imenoval bančnika Clauda Deroosa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirana Vičiča, Gregorja Kastelica Slavka Jamnika Marjana Kramarja Drnovškovih Mojca Osolnik Rudija Gabrovca Andreja Hazabenta Andreju Bajuku Podobnikovi Matej Narat Kučanovega Igorjem Lavšem Sandijem Češkom Clauda Deroosa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drnovškov Kramar šteje dni