objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 30. marec 2007 ob 08:57

Pripravljen sem še en mandat voditi stranko, pravi Podobnik
SLS še brez odločitve glede predsedniškega kandidata
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je podmladek SLS v sredo sporočil, da ne podpira kandidature Alojza Peterleta za predsednika republike, je predsednik SLS Janez Podobnik včeraj dejal, da bi po njegovem mnenju sicer Peterle lahko bil dober predsednik, da pa njegova stranka dokončne odločitve o tem, katerega kandidata bo podprla, še ni sprejela. In jo bo, ko bo čas.
"Mislim pa, da je nastopil čas, da bi se poskušalo podpirati kandidate, ki presegajo zgolj obnebje ene politične stranke ali političnega bloka in da se morda poskuša podpreti kandidate, ki imajo realno oziroma dejansko opcijo, da zmagajo," je dejal Podobnik novinarjem med redno sejo glavnega odbora SLS. Kot je dodal, SLS lahko tvega s tako odločitvijo. "Opcij je pa več. Morda bo v naslednjih dneh še kakšno presenečenje, s kakšnim drugim kandidatom," je dodal. Kot je še pojasnil, bodo glede tega opravili še nekaj razprav v okviru organov stranke, sicer pa meni, da ne gre hiteti.
Glavni odbor SLS je po njegovih besedah na današnji seji ocenil, da so novi premiki v slovenski politiki velika priložnost za SLS. Kot je dejal Podobnik, so glede javnomnenjskih trendov ugotovili, da nikoli ne zadenejo prave podpore SLS, "saj jih je treba pomnožiti s tri ali štiri". Ob tem je izrazil trdno prepričanje, da bo SLS "prihodnje leto bistveno izboljšala svoj rezultat na parlamentarnih volitvah in da je zato še preuranjeno govoriti o kakšnih velikih koalicijah".
Stranka se sicer pripravlja tudi na letošnji kongres, na katerem bo, kot je že povedal, kandidiral za predsednika stranke. "Pripravljen sem še en mandat voditi stranko," je dodal, a pristavil, da bodo na kongresu izbrali najboljšo ekipo. Na novinarsko vprašanje, kako komentira, da naj bi Franc Kangler in Bojan Šrot že lobirala za vodenje SLS, pa je Podobnik poudaril, da bo o tem odločal kongres. "Mi smo kolegi, mi nismo tekmeci. Mi se bomo odkrito pogovorili, potem pa demokratično odšli na kongres, člani kongresa pa bodo odločili," je dodal.
[okvir]Mi smo kolegi, mi nismo tekmeci. Mi se bomo odkrito pogovorili, potem pa demokratično odšli na kongres, člani kongresa pa bodo odločili, pravi Podobnik o Bojanu Šrotu in Francu Kanglerju.[/okvir]
Glavni odbor SLS je danes sicer kot ključno politično usmeritev stranke izpostavil potrebo po čimprejšnjemu sprejemu resolucije o meji s Hrvaško. Kot je dejal Podobnik, so bili v SLS "vsa ta leta zelo potrpežljivi", sedaj pa je čas dozorel in bilo bi dobro, če bi v DZ dosegli dogovor o resoluciji. Poudaril je še, da na odboru o pobudi za referendum o vstopu Hrvaške v EU niso govorili, saj bi bilo odločanje o tej temi na ravni stranke preuranjeno.  

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alojza Peterleta Janez Podobnik Franc Kangler bojan šrot

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pripravljen sem še en mandat voditi stranko, pravi Podobnik