objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 31. marec 2007 ob 17:34

Zajeti vojaki pred sodiščem?
Iranske oblasti začele postopek proti zajetim Britancem
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Iranska ambasada v Londonu je objavila še tretje pismo ujete britanske vojakinje Faye Turney. 26- letnica je edina ženska med 15 britanskimi vojaki, ki so jih iranske oblasti prejšnji teden zajeli v Perzijskem zalivu, ker naj bi pri pregledu neke trgovske ladje nezakonito vpluli v iranske vode. Velika Britanija to odločno zanika in trdi, da so se vojaki nahajali v iraških ozemeljskih vodah, kjer z dovoljenjem Združenih narodov pregledujejo trgovske ladje.

"Pišem vam kot članica britanskega vojaškega osebja, ki so jo poslali v Irak, jo žrtvovali zaradi intervencijske politike Busheve in Blairove vlade," naj bi v pismu zapisala Turneyeva in dodala, da Iranci z njo lepo ravnajo. Vojakinja v pismu poziva k umiku britanskih sil Iraka, hkrati pa se opravičuje za vstop britanskih mornarjev v iranske vode. "Mar ni že čas, da umaknemo svoje čete iz Iraka in jim pustimo, da sami odločajo o svoji prihodnosti," je zapisano v pismu, ki vsebuje številne nenavadne slovnične strukture in napake.

Iranski zunanji minister Manušer Motaki je ponovno opozoril Veliko Britanijo, naj politizira zajetja njihovi mornarjev. Medtem pa so iranske oblasti proti zajetim Brutancem že začele postopek. Če bodo mornarji spoznani za krive, jih čaka kazen, je potrdil iranski veleposlanik v Moskvi Golamreza Ansari. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Faye Turney Busheve Blairove Manušer Motaki Golamreza Ansari

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zajeti vojaki pred sodiščem?