objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 11. april 2007 ob 10:46

Kangler se ne meni pod 50 nadstropji...
Napovedani prestop Gregorja Pivca v SDS premešal politične karte v štajerski prestolnici
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Gregor Pivec, kandidata za župana na zadnjih lokalnih volitvah, mestni svetnik, lider liste Maribor gre gor in direktor mariborske splošne bolnišnice, namerava prestopiti v SDS (ki ga je tudi podprla pri županski kandidaturi) in celo prevzeti vodenje največje vladne stranke v mestu ob Dravi. Namesto Igorja Marinška, ki se je zaradi pozicij v gospodarstvu primoran umakniti s strankarske funkcije.
Mariborski župan Franc Kangler je za www.pozareport.si povedal, da je to Pivčeva osebna odločitev, ki ga ne preseneča in je bila pričakovana. Na naše vprašanje, ali prestop Pivca v SDS pomeni tudi združitev liste Maribor gre gor z SDS v mestnem svetu, pa je Kangler povedal, da ne verjame, da bo tudi mestni svetnik Jože Glogovšek šel v SDS. Mimogrede, Glogovšek je nekdanji direktor Nove kreditne banke Maribor, v mestni svet pa je bil izvoljen na listi Gregorja Pivca. Kangler je še dodal, da v mestnem svetu tudi v naprej pričakuje plodno sodelovanje med strankami.

Po drugi strani pa je slišati, da mariborska SDS ni najbolj zadovoljna z delom župana, ki je člana SDS Danila Burnača - praktično brez njihove vednosti - svojevoljno imenoval za podžupana. SDS in Kangler namreč še vedno nimata podpisane koalicijske pogodbe. Prestop Pivca v SDS pa naj bi dodatno premešal karte v mariborski politični igri. Poleg tega naj bi se Kangler vedel tako, kot da še vedno traje predvolilni boj. Po naših informacijah se na Kanglerja jezijo tudi nekateri njegovi sodelavci, saj naj bi kar naprej govoril v prvi osebi ednine. Češ, jaz bom naredil to, jaz bom naredil ono... Tipičen primer je napovedana gradnja famoznih stolpnic, ki naj bi bile najvišje stavbe v Sloveniji; Kangler naj bi se v neki ožji družbi otročje pohvalil, da se "on ne meni pod 50 nadstropji?!" Pri sprejemanju odločitev naj bi se premalo posvetoval s koalicijskimi partnerji, tudi LDS, zato pa naj bi preveč poslušal tiste, ki so mu finančno pomagali v predvolilni kampanji. Predvsem Janeza Škoberneta, direktorja Cestnega podjetja Maribor, in Marjana Krajnca, diretorja mariborskega Študentskega servisa.

[okvir]Pred današnjim obiskom vlade v Podravju je predsednik vlade Janez Janša v pogovoru za mariborski Radio City komentiral tudi sodelovanje z županom Kaglerjem. Janša pravi, da je "korektno". Po njegovih besedah vlada ne dela razlik med župani, od njih pa pričakuje, da bodo v večji meri izkoristili razvojne priložnosti in sredstva, ki so jim na razpolago.[/okvir]

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Pivec Igorja Marinška Franc Kangler Jože Glogovšek Danila Burnača Janeza Škoberneta Marjana Krajnca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kangler se ne meni pod 50 nadstropji...