objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. april 2007 ob 08:10

Novi član uprave NKBM bo Darko Tisaj
Župan Kangler lobiral za Ivana Hajnška, moža Večerove urednice Melite Forstnerič Hajnšek
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor je na torkovi večerni seji znova razpravljal o izboru novega člana uprave druge največje slovenske banke. Predsednik nadzornega sveta Daniel Blejc je po seji povedal, da so nadzorniki tokrat nadaljevali postopek izbora kandidata, dokončno ime novega člana ali članov uprave pa naj bi bilo po njegovih besedah znano na eni od naslednjih sej, predvidoma v mesecu maju.
Izbor kandidatov za novega člana uprave NKBM je doslej potekal v več fazah. Na razpis se je prijavilo 18 kandidatov, nadzorniki pa so na prve pogovore povabili sedem kandidatov, ki so povsem izpolnjevali zelo na splošno navedene razpisne pogoje. Blejc je ob tem tudi potrdil pisanje sredine izdaje časnika Večer, da so izbor zožili na tri kandidate, s katerimi se bodo še enkrat pogovorili.
Časnik Večer sicer danes piše o neuradni možnosti, da nadzorni svet upravo NKBM razširi celo za tri člane, kar bi pomenilo, da bi lahko bili trije izbrani že tudi bodoči člani uprave. Statut NKBM namreč določa, da je uprava banke najmanj dvočlanska, medtem ko naj bi navzgor število ne bilo omejeno.

Mi pa smo iz zanesljivih virov izvedeli, da naj bi se uprava NKBM povečala le za enega člana, to pa naj bi postal Darko Tisaj, dosedanji pooblaščenec uprave NKBM. Za Tisaja se je odločil minister za finance in predsednik NSi Andrej Bajuk; spomnimo se, da je Tisaj enkrat že kandidiral za člana uprave NKBM, omenjalo pa se ga je tudi kot možnega naslednika predsednika uprave Matjaža Kovačiča. Kot novi član uprave bo Tisaj zadolžen za strateško upravljanje znotraj skupine NKBM.

Po naših informacijah si Kovačič bolj kot Tisaja za novega člana uprave želi  Ivana Hanjška, lastnika podjetja MC Line, sicer pa soproga znane mariborske novinarke in urednice sobotne priloge Večera Melite Forstnerič Hajnšek. Za Hajnška naj bi lobiral tudi mariborski župan Franc Kangler, saj naj bi tako prišel do večjega vpliva na časnik Večer. Toda Hajnšek, tudi če bi ga nadzorniki na koncu podprli, bi težko dobil licenco Banke Slovenije, saj nima nobenih bančnih izkušenj. Je pa poslovni partner solastnika famozne mariborske družbe Finea, ki jo vodi Kovačičev svak in mariborski finančni tajkun Miklavž Borec.

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Daniel Blejc Darko Tisaj andrej bajuk Matjaža Kovačiča. Ivana Hanjška Melite Forstnerič Hajnšek Franc Kangler Miklavž Borec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi član uprave NKBM bo Darko Tisaj