objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. april 2007 ob 06:28

Ponudil odstop in ostal predsednik
Jelko Kacin ostaja na čelu LDS do kongresa stranke
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po tem ko je predsednik LDS Jelko Kacin na današnji seji sveta stranke ponudil svoj odstop, se je svet le seznanil z njegovo ponudbo. To pomeni, da Kacin ostaja prvi mož LDS do kongresa, do katerega naj bi prišlo v čim krajšem času. Predsednik sveta LDS Aleš Gulič je dejal, da je Kacinova odločitev dobra za stranko. Ob tem je dejal, da bodo novega predsednika iskali znotraj stranke. "Prav gotovo ga ne bomo iskali v ožjem vodstvu stranke," je še povedal Gulič in dodal, da sam ne bo kandidiral.
Kot je pojasnil Kacin, kongres razpiše svet stranke, zato bo izvršni odbor po njegovih besedah poskušal v najkrajšem možnem času pripraviti sejo sveta, na kateri bi sklicali kongres. "Takrat bo tudi odprto evidentiranje za funkcionarje stranke, predvsem za predsednika. Medtem pa bomo iskali kandidata oz. kandidatko," je dejal Kacin. V primeru, da bi se primeren kandidat našel do kongresa, pa ima svet stranke možnost, da do kongresa imenuje imenuje vršilca dolžnosti predsednika stranke, je še dejal Kacin.
Odločitev, da v prihodnje ne bo več vodil LDS, je po njegovih besedah dokončna. S to odločitvijo pa želi Kacin spodbuditi "vse tiste, ki se čutijo poklicane, da nam pomagajo na poti navzgor".
[okvir]Svet LDS je na današnji seji sprejel sklep, ki predsedniku LDS Jelku Kacinu predlaga, naj zavrne podpis sporazuma o sodelovanju pri pripravah na predsedovanje Slovenije EU v prvi polovici leta 2008 in samem predsedovanju.[/okvir]
Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč je dejal, da mora vsakdo, ki želi postati predsednik stranke, pristati na programska izhodišča stranke. Mora biti tudi član stranke, lahko pa se v njo tudi včlani, je povedal Školč. Nabor možnih kandidatov po njegovih besedah zaenkrat še ne obstaja.
Najmanj danes govorimo o novem predsedniku LDS, temveč razpravljamo o tem, ali je primerno sprejeti Kacinov odstop in si vzeti čas ter poiskati novega primernega človeka, ki bo stranko vodil na daljši rok, je povedal poslanec LDS Milan Petek, ki ga je Kacinova odločitev presenetila.
Svet stranke je sicer na današnji seji na predlog izvršnega odbora imenoval tudi programske odbore LDS. Ekološki forum bo vodil Božidar Flajšman, socialni forum Viktor Žakelj, odbor za človekove pravice in državljanske svoboščine Mateja Demšič, odbor za enake možnosti invalidov Luj Šprohar, odbor za evropske zadeve Mojca Drčar Murko, odbor za gospodarstvo, kmetijstvo in prehrano Borut Sajovic, odbor za lokalno samoupravo in regionalizem Štefan Čelan.
Odbor za notranje zadeve in javno upravo bo vodil Branko Celar, odbor za obrambo Jožef Kunič, odbor za okolje in prostor Dušan Marc, odbor za politiko enakih možnosti Dragica Bac Dada, odbor za promet Milan Petek, odbor za šolstvo in predšolsko vzgojo Rudi Moge, odbor za šport Leo Kremžar, odbor za zdravje Marjan Pintar, odbor za znanost in razvoj Slavko Ziherl ter odbor za zunanjo politiko in mednarodno sodelovanje Bojko Bučar.
Zaradi odhoda Darje Lavtižar Bebler iz stranke je svet stranke danes v izvršni odbor LDS izvolil Davorino Pirc, na preostali dve prosti mesti pa Marjana Pintarja in poslanca Antona Anderliča.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelko Kacin Aleš Gulič Jožef Školč Milan Petek Božidar Flajšman viktor žakelj Mateja Demšič Mojca Drčar Murko Borut Sajovic Štefan Čelan Branko Celar, Jožef Kunič Dušan Marc Dragica Bac Dada Rudi Moge Leo Kremžar Slavko Ziherl Bojko Bučar Darje Lavtižar Bebler Davorino Pirc, Marjana Pintarja Antona Anderliča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ponudil odstop in ostal predsednik