objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 18. april 2007 ob 09:28

Je napad naročil njegov sovražnik Poropat?
Podjetnika Rajka Hrvatiča grobo pretepli in z nožem zabodli v Poreču
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpiti primorski poslovnež Rajko Hrvatič (medijsko slovi predvsem kot lastnik slovenske licence lepotnega tekmovanja za Miss Hawaiin Tropic, revija Manager pa ga je uvrstila med 100 najbogatejših Slovencev) in koprski podjetnik Sebastjan Vežnaver, sta jo v nedeljo zvečer sredi Poreča pošteno skupila. Po koncu neke boksarske tekme ju je na parkirišču, ko sta že sedela v avtomobilu (znamke subaru impreza, za volanom je bil Vežnaver), ju je grobo preteplo šest ali sedem hrvaških silakov, ki so po dveh minutah mrvarjenja znanih in celo nabildanih Slovencev spretno pobegnili v noč.

Hrvatič jo je odnesel s precej hujšimi poškodbami. Dvakrat so ga zabodli z nožem, v desno stegno od zadaj, dobil pa je tudi udarec s pištolo po glavi nad arkado. Čeprav so mu hrvaški policisti svetovali, naj gre na pregled v bolnišnico v Pulju, ga je Vežnaver odpeljal v Izolo, kjer je prestal uro in pol dolgo operacijo. Vežnaver pa je med pretepom dobil pretres možganov in ga boli celo telo.
Čeprav Hrvatič ne daje izjav za medije, smo uspeli izvedeti, da naj bi sumil, da gre za naročen napad. Hrvaški napadalci se namreč niso niti dotaknili obeh deklet, ki sta sedeli na zadnjih sedežih, ena izmed njiju pa je bila Špelca Kleinlecher, nekdanja pevka popularne skupine Atomik Harmonik in bivša intimna prijateljica Sebastjana Vežnaverja.
Hrvatič naj bi napad povezoval s člankom v tabloidni reviji Nova, kjer je izjavil, da bo „staro hišo prodal Albancem ali Ciganom, da bo moj bivši sosed videl razliko med dobrim in slabim sosedom“.

Gre pa za dolgoletni spor med Hrvatičem in famoznim Marinom Poropatom, ki sega v leto 1997, ko je Hrvatič od tašče Marina Poropata na Belem križu nad Portorožem v čudnih okoliščinah kupil del stanovanjske hiše. Poropat je Hrvatiča potem obtoževal dilanja z mamili in trdil, da ga razvpiti podjetnik hoče ubiti. Ker naj bi Hrvatič med pretepanjem v Poreču slišal napadalce govoriti nekaj v zvezi z Albanci in hišo, zdaj menda sumi, da gre za naročen napad, povezan s Poropatom. Sicer pa se je Hrvatič že preselil v novo vilo nad Portorožem, menda vredno 7 milijonov evrov, kjer je njegov sosed sveži izolski župan in kirurg Tomislav Klokočovnik.
[okvir]Rajku Hrvatiču so pred šestimi leti na parkirišču pred ljubljansko diskoteko Lipa pod avtomobil znamke corvetta nastavili bombo. Podjetnik in njegova spremljevalka, misica Anja Božič, sta jo odnesla brez večjih poškodb. Čeprav je bomba eksplodirala, ni bila pravilno nastavljena. [/okvir]
Sebastjan Vežnaver je znan kot uvoznik kultnih italijanskih vesp Piaggio in formalni lastnik nekaterih lokalov v Kopru, ki naj bi jih nanj prepisal koprski župan Boris Popovič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Hrvatič Sebastjan Vežnaver Špelca Kleinlecher Marinom Poropatom Tomislav Klokočovnik Boris Popovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Je napad naročil njegov sovražnik Poropat?