objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 22. april 2007 ob 15:28

Ovaditi Simšičevo, diskreditirati Pahorja?
Pritiski na Jankovića, naj kazensko preganja prejšnjo županjo zaradi Zelene jame
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski podžupan Jani Moederndorfer naj bi nagovarjal župana Zorana Jankovića, da vloži kazensko ovadbo zoper prejšnjo županjo Danico Simšič, zaradi domnevno škodljive poravnave, ki jo je Mestna občina sklenila z družbo SCT, glede stanovanjske gradne v Zeleni jami, trdijo naši viri. Za osvežitev spomina: Simšičeva je izvesodno poravnavo sklenila tik pred svojim odhodom z Magistrata.

Toda Janković naj bi se vložitvi ovadbe upiral, predvsem v izogib zaostrovanju odnosov s Socialnimi demokrati v Ljubljani. Po naših informacijah pa naj bi imela ovadba, ki visi v zraku, nasploh močno politično ozadje. Če držijo navedbe naših virov, naj bi podžupana Moederndorferja k vložitvi ovadbe prepričal nekdanji generalni sekretar LDS Gregor Golobič (tudi zakulisni lider društva Zares), ki poskuša, preko spornih potez Danice Simšič, oslabiti politični vzpon SD, predvsem pa diskreditirati Boruta Pahorja. V ta kontekst sodijo tudi nedavne neverjetno sprenevedave izjave mestnega svetnika Petra Božiča, da so za afero zloglasne banke SIB krivi LDS in SD, ki so takrat sedeli v vladi. Božič je bil namreč mestni svetnik LDS, pod taktirko tedanje županje Vike Potočnik, ki je opravila sporni nakup banke, takratni predsednik vlade Anton Rop pa se je zaradi tega sprl s Potočnikovo in razšel (seveda ne samo zaradi tega) z Golobičem.

Ko smo že pri podžupanu Moederndorferju, povejmo, da se v ponedeljek odloča tudi o nadaljni poklicni karieri njegove soproge Tadeje Moederndorfer, vodje javnih naročil v mestnem oddelku za finance, ki ga še vedno vlado Stevo Lekič. Mestni svet bo namreč razpravljal o novi sistematizaciji mestne uprave, kjer je predvideno, da se javna naročila izločijo iz oddelka za finance in postanejo samostojna služba. Ker pa je Tadeja Moederndorfer v oddelku zelo nepriljubljena (čeprav si je po naših informacijah lani spomladi dala umetno povečati oprsje, se po drugi strani vedno bolj opazno vede kot podžupanova žena), na izločitev vsi komaj čakajo. Celo petkova zabava v Iškem Vingtarju, kjer so rajali zaposleni v oddelku za finance, naj bi izvenela v duhu slavitve njenega odhoda. Menda je ozračje podobno tistemu, ki so ga pred leti doživeli na nekdanjem sekretariatu za pravosodje (v času vladavine Lojzeta Janka), ko je delovno mesto, zaradi predčasne upokojitve iz zdravstvenih razlogov, zapuščala razvpita Meta Rupel, soproga ministra za zunanje zadeve.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jani Moederndorfer Zorana Jankovića Danico Simšič Gregor Golobič Boruta Pahorja Petra Božiča Vike Potočnik anton rop Tadeje Moederndorfer Stevo Lekič Lojzeta Janka Meta Rupel

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ovaditi Simšičevo, diskreditirati Pahorja?