objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 24. april 2007 ob 06:57

Nadzorniki odločajo v sredo, Čadež in Podobnik le nekaj sekund
Med kandidati za vrh Aerodroma tudi nekdanji obrambni minister in šef razvpitega Voma
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Med šestimi prijavljenimi kandidati za novega predsednika uprave Aerodrom Ljubljana so po naših informacijah Vinko Može, dosedanji šef uprave Aerodroma, Zmago Skobir, dosedanji član uprave, ki naj bi se prijavil tudi za mesto člana uprave, Janez Čadež, predsednik nadzornega sveta Aerodroma (bolj znan kot nekdanji generalni direktor RTV), Alojz Krapež, nekdanji minister za obrambo, zdaj visok uradnik na ministrstvu za promet, Dušan Mikuš, nekdanji šef razvpite vojaško-obveščevalne službe Vomo in bivši direktor Fructala, ter še eno, nam neznano ime; vsa imena kandidatov so uradno tako ali tako zavita v skrivnost.
Presenečenje sta vsaj dva kandidata, Mikuš in Krapež; slednji se je pred časom neuspešno potegoval tudi za predsednika uprave Adrie Airways. Krapež, ljubitelj savnanja v ljubljanskem fitnes & wellnes centru Sunny, je bil kot obrambni minister član SLS (za osvežitev spomina: zaradi stanovanjske afere je moral odstopiti), pred dvema letoma pa je v državni zbor kandidiral na listi izvenparlamentarne Demokratske stranke in vsaj dvakrat poskušal postati župan Ajdovščine. Mikuš je poslovno bolj ali manj propadel kot direktor, ki je skoraj zafural Fructal, hkrati pa naj bi se zapletel v konflikt z nekaterimi vplivnimi lobisti SDS, predvsem Darkom Njavrom in Rajkom Janšo, bratom predsednika vlade. Razlog spora je dejstvo, da jih kot veliki direktor Fructala malodane ni hotel niti poznati, medtem ko so bili gospodje v opoziciji. Zato je malo verjetno, da bi Mikuš, ki se po odhodu iz Fructala preživlja kot terenski zavarovalniški agent, dobil podporo vladajoče stranke.

Po naših informacijah bo nadzorni svet o novih članih uprave odločal že v sredo, danes dopoldne pa naj bi se na kratko dobila Čadež ter minister za okolje in prostor Janez Podobnik (promet namreč sodi v resor SLS, član te stranke pa je tudi Čadež). Čeprav menda čisto slučajno, pred Petrolovo stavbo za nekaj minut.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vinko Može Zmago Skobir Janez Čadež Alojz Krapež Dušan Mikuš Darkom Njavrom Rajkom Janšo Janez Podobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nadzorniki odločajo v sredo, Čadež in Podobnik le nekaj sekund