objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 14. maj 2007 ob 09:38

Janša danes odletel na Poljsko
Predsednika vlade spremlja 34-članska delegacije slovenskih biznimenov
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes mudil na uradnem obisku na Poljskem. Namen obiska je izmenjava mnenj o možnostih poglobitve dvostranskih odnosov ter krepitev dialoga o skupnih evroatlantskih temah, oboje v znamenju slovenskega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici prihodnjega leta. Janšo bosta v Varšavi spremljala gospodarski minister Andrej Vizjak ter delegacija približno 40 slovenskih gospodarstvenikov.
Janša se bo v Varšavi pogovarjal z gostiteljem, poljskim premierom Jaroslawom Kaczynskim, sprejeli pa ga bodo tudi poljski predsednik Lech Kaczynski ter predsednika spodnjega in zgornjega doma poljskega parlamenta - predsednik sejma Ludwik Dorn in predsednik senata Bogdan Borusewicz.
V luči slovenskega predsedovanja EU bodo za Slovenijo zelo zanimiva stališča Poljske glede prihodnosti povezave, sogovorniki pa si bodo izmenjali tudi poglede obeh držav glede tistih evropskih tem, ki jih bodisi Slovenija bodisi Poljska obravnavata s posebno pozornostjo. Slovenijo še posebej zanimajo pogledi Poljske na razmere v njeni soseščini in na prihodnji razvoj odnosov le-te z unijo. Obravnavali bodo tudi nekatera varnostna vprašanja regije in energetsko varnost Evrope.
Med dvostranskimi temami bo v ospredju gospodarsko sodelovanje, medtem ko bo za predstavnike slovenskih podjetij, ki bodo spremljali uradno delegacijo, organizirana slovensko-poljska poslovna konferenca. V okviru konference, ki jo bo na slovenski strani odprl minister Vizjak, bodo za slovenske in poljske partnerje organizirana tudi individualna srečanja.
Med 34 slovenskimi poslovneži, ki so napolnili avion Adrie Airways, so Jože Colarič iz Krke, Marko Pogačnik iz Soda, Andrej Lovšin iz Intereurope, Aleša Žajdela iz Banke Vipa in drugi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Andrej Vizjak aroslawom Kaczynskim Lech Kaczynski Ludwik Dorn Bogdan Borusewicz jože colarič Marko Pogačnik Andrej Lovšin Aleša Žajdela

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša danes odletel na Poljsko