objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 17. maj 2007 ob 12:07

To je Indijec, ki bo pokopal Drnovška!
Janez Drnovšek naj bi bil že nekaj let obseden s tajnimi službami, trdijo naši viri
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Z javno objavo pisnih dokazov, da je Slovenska varnostno-obveščevalna služba Sova, iz tako imenovanega črnega fonda plačala letalsko karto na relaciji Frankfurt–Ljubljan-Frankfurt, za potovanje indijskega zdravilca predsednika države Janeza Drnovška, in to v poslovnem razredu (pisno naročilo Sovi je izdala Drnovškova šefica kabineta Valentina Flander, izplačilo pa je podpisal takratni šef Sove Iztok Podbregar), se je na politično kariero in moralno podobno predsednika države Janeza Drnovška prilepil madež, ki ga bo praktično nemogoče izbrisati.
Pri tem je pomenljivo, da je vlada obremenilno dokumentacijo v celoti objavila na internetu, mediju, ki ga je doslej s pridom izkoriščal predvsem Drnovšek, v vlogi Janeza D. ko je nastopal proti vladi in sesuval Janeza Janšo.
Janez Drnovšek je v knjigi Moja resnica, ki jo je izdal leta 1996, na strani 40 zapisal, da „če bi se začel veliko ukvarjati s tajnimi službami in njihovimi informacijami, se mi je zdelo, da bi se začel pogrezati v nekakšno močvirje, iz katerega ne bi mogel več izplavati...“ Očitno je bil hudimano jasnoviden; včeraj se je namreč izkazalo, da prav afera Sova zanj postalo močvirje, ki lahko pomeni neslavni konec sicer izjemne politične kariere.

Čeprav je v isti knjigi tudi zapisal, da je „kot predsednik predsedstva (SFRJ; op.p.) od tajnih služb dobival različne  pisne informacije, vendar v njih ni bilo nič presenetljivega“, naši viri trdijo, da naj bi kasneje, ko je bil predsednik vlade, predvsem v zadnjih dveh letih drugega mandata, postal dobesedno obseden od tajnih poročil Sove. Celo v Davosu, na enem od znamenitih srečanj Svetovnega ekonomskega foruma, kamor je neznansko rad zahajal, je ob sebi nenehno imel prenosni računalnih ter ure in ure bral poročila Sove, ki jih je sproti dobival iz Ljubljane. Naši viri trdijo, da naj bi se takrat vzpostavila močna zveza med Drnovškom in Podbregarjem, ki je Drnovška omrežil in servisiral z obveščevalnimi podatki. Nekateri njegovi takratni sodelavci razlagajo, da je – zaradi obsedenosti s tajnimi službami – ob delikatnejših temah paranoično zahteval, naj pred pogovori vsi odstranijo baterije iz mobilnih telefonov, da ni možno prisluškovanje. Iz zanesljiviv virov smo tudi izvedeli, da je bil nakup zloglasnega vladnega leta falcon dražji za 1 milijon in 200.000 dolarjev zgolj zato, ker je Drnovšek zahteval posebno opremo, s katero je mogoče v letalu med vožjo nemoteno dobivati posebna kritptirana sporočila Sove.
Druga posebnost so bili famozni zdravilci in bioenergetiki, kjer pa je stvar toliko bolj občutljiva zaradi Drnovškove hude bolezni.
Najprej se je od nekod pojavil Rus Boris Laptev, ki je danes lastnik zasebnega podjetja Nove tehnologije d.o.o., ukvarja pa se z raziskavami in eksperimentalnim razvojem na področju tehnologije, naravoslovja, biologije in medicine. Urad za znanost Ministrstva za šolstvo,znanost in šport je podjetje Borisa Lapteva novembra 2004, torej tik pred koncem vlade Toneta Ropa, uradno vpisal v evidenco raziskovalnih zavodov in organizacij.
Zanimivo, da je Lapteva Drnovšek, očitno potem, ko se ga je naveličal, z vlado in LDS vred, predal svojemu nasledniku Ropu, ki je Laptova uporabljal v predvolilni kampanji. Laptev se je ob Ropu gibal tudi na kongresu LDS v Celju, kjer je Rop postal predsednik stranke. Slišati je sicer, da naj bi Rop še najbolj užival pri tistem delu terapij, ki jih je kot spretna maserka nudila soproga Borisa Lapteva...


Pri Drnovšku pa se je pojavil nov zdravilec, tokrat iz Hrvaške, precej skrivnostni Nikola Keleminović. Drnovšek se je s Keleminoviće povezal po nasvetu umetnika Oskarja Kogoja, in na podlagi Keleminovićeve terapije popolnoma spremenil življenje. Postal je vegetarijanec, se iz Ljubljane preselil na Zaplano, svojo bolezen pa preprosto izbrisal iz glave. Keleminović je v slogu velikega zvezdnika in podjetnika odnos z Drnovškom podrobno opisal v zagrebškem tedniku Nacional. Super skrivnostni Keleminović se fotografom ni pustil slikati, zato njegove fotografije ne obstajajo.
Kdaj in kako se je leta 2005 pojavil bizarni Indijec Sardeshmukh Sanadar iz Nemčije, ni znano, najverjetneje preko Mahamandaleshwarja Paramhansa Swamija Maheshwarananda, liderja Ayurvedske akademije, ki je že prej obiskal slovenskega predsednika. Po navedbah šefice akademije Claudie Matejovsky naj bi se Drnovšek in Sardeshmukh Sanadar dobivala na Dunaju, zagotovila pa je tudi, da je indijski zdravilec iz Nemčije v Slovenijo vedno potoval z avtomobilom. No, da je vsaj to slednje laž, se je izkazalo včeraj, ko je vlada objavila faksimile letalske karte.
Zanimivo je tudi, da Indijca, ki bo na koncu celo uničil Drnovškovo politično kariero, praktično nihče ni videl. Celo najožji Drnovškovi sodelavci prisegajo, da o Indijcu ne vedo nič, niti ga niso videli. Menda okoli Drnovška obstaja posvečen notranji krog, ki za te stvari ve, večina ostalih članov njegovega kabineta pa (menda) ne...
Janez Drnovšek je bil v nedeljo dopoldne, na pohodu zoper svetovno lakoto, videti živčen, napet in precej slabe volje. Naši viri trdijo, da je vedel, kaj vlada pripravlja, zato se je pred časom tudi dokončno odpovedal ponovni kandidaturi za predsednik države. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Drnovška Valentina Flander Iztok Podbregar Janeza Janšo Boris Laptev Toneta Ropa Nikola Keleminović Oskarja Kogoja Sardeshmukh Sanadar Claudie Matejovsky

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

To je Indijec, ki bo pokopal Drnovška!