objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 17. maj 2007 ob 11:41

Sarkozy za novega francoskega premiera predlagal Fillona
Novo vlado naj bi sestavljalo 15 ministrov, od tega približno polovica žensk
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Novi francoski predsednik Nicolas Sarkozy je dan po prevzemu predsedniških dolžnosti v Elizejski palači za novega premiera pričakovano imenoval nekdanjega ministra za izobraževanje in socialne zadeve Francoisa Fillona. Prav slednji, ki je sicer tesen Sarkozyjev sodelavec, bo tako vladajočo desno Unijo za ljudsko gibanje (UMP) Sarkozyja popeljal na junijske parlamentarne volitve. Novo francosko vlado naj bi predstavili v petek, v njej bo sodelovalo 15 ministrov, med njimi pa naj bi bilo sedem ali osem žensk.
Fillon, katerega najpomembnejši dosedanji politični uspeh je bila izpeljava nujno potrebne pokojninske reforme, bo dolžnosti predsednika vlade prevzel od dosedanjega francoskega premiera Dominiquea de Villepina, ki je skupaj z vlado odstopil v torek.

Ob tem dodajmo, da soproga novega francoskega predsednika Cecilia Sarkozy, na predsedniških volitvah 6. maja ni glasovala za svojega moža - niti za njegovo socialistično nasprotnico Segolene Royal. Nova prva dama Francije preprosto ni volila. Informacija o tem naj bi sicer prišla iz časnika Journal du Dimanche, ki je o tem pripravil članek, a ga nato zaradi prepovedi odgovornega urednika in lastnika Arnaulda Largardera, ki je Sarkozyjev osebni prijatelj, ni objavil, so zapisali na spletni strani. Časnik informacije ni komentiral.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nicolas Sarkozy Francoisa Fillona Dominiquea de Villepina Segolene Royal Arnaulda Largardera

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sarkozy za novega francoskega premiera predlagal Fillona