objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 20. maj 2007 ob 16:04

Bizovičar & co tik pred kolapsom
Krajnc in Lado izsiljujeta, Anja T. Križnik je out, Molkova in Galunič rovarita
2007 Pozareport

Odpri galerijo

V uredništvu oddaje Tistega lepega popoldneva dobesedno vre. Ve se namreč, da bo oddaja jeseni bistveno spremenjena, urednik pa zagotovo ne bo več Bojan Krajnc; to je že nekaj časa dokončna odločitev vodstva TV Slovenije. Zanimivo, da je zamenjavo Bojana Krajnca doslej ustavljal generalni direktor RTV Anton Guzej, ker se je bal prehudih očitkov in medijskega pompa okoli žaganja urednikov, ki naj bi bili politično preblizu LDS (Krajnc televizijsko obrt namreč odlično obvlada, drugače pa velja celo za ortodoksnega eldeesovca), oziroma jih je na uredniška mesta postavila prejšnja vladajoča koalicija. Krajnc, ki se je v zadnjih mesecih večkrat hudo sprl z novim odgovornim urednikom razvedrilnega programa Petrom Radovićem (Krajnca tudi sumijo, da naj bi informacije o tem, kaj se dogaja na relaciji TLP – Radović, promptno sporočal Mladini in Milanu Slani na Dnevnik), zdaj definitivno odhaja in bo poslej menda samo še urednik sobotne oddaje Hri-bar. Za službo pa zanj ni problem, kajti na RTV je v rednem delovnem razmerju.Hkrati gledalci ugotavljajo, da se je TLP kot oddaji precej izpela, kar dokazuje tudi njena bistveno manjša gledanost. Že nekaj časa se ne uvršča več med deset najbolj gledanih nedeljskih oddaj na TVS, kar je bilo včasih pravilo.
Kljub temu Krajnc, ki na trenutke menda deluje že čisto brezvoljno in obupano, v zakulisju močno pritiska na voditelja TLP Lada Bizovičarja, naj Radoviču pogojuje vodenje oddaje s tem, da Krajnc ostane urednik. Hkrati naj bi se Krajnc dobival z nekdanjo odgovorno urednico razvedrilnega programa Marijo Mišo Molk in zvezdnikom Mariom Galuničem; kjer rovarijo in udrihajo čez skupnega sovražnika – Radovića.
Paktiranju tega tria se nepričakovano ni pridružil Radovićev predhodnik Vanja Vardjan, vršilec dolžnosti urednika multimedijska centra RTV. Poteguje se namreč tudi za dopisnika TVS iz Beograda, kar pomeni, da se mora izogibati konfliktom z vodstvom TVS. Sicer pa Vadjan na MMC menda ne počne ničesar; razumljivo, novi mediji, predvsem internet, so zanj španska vas. Za začasnega urednika so ga pač postavili. Naši viri pravijo, da zjutraj pride v službo, spije kavo, sodelavcem (ki imajo tako ali tako že dovolj preglavic z direktorjem MMC Zvezdanom Martičem – ta naj bi dobesedno prekipeval od egoizma) reče, naj kar delajo, potem na odide.

Izjemno pomenljiv je tudi preobrat Molkove. Potem ko je novi direktor TVS postal Jože Možina, mu je kar naprej priliznjeno visela za vratom, češ, moj Jožko. Ob tem je seveda - vsaj na videz - nemudeno pozabila na svoje prejšnje politične prijatelje, ki so (po)skrbeli za njeno kariero. Tik pred parlamentarnimi volitvami se je celo pojavila v predvolilni brošuri Janševe SDS, ker je kalkulirala, da bo morda  le postala direktorica TVS, ali celo generalna direktorica RTV, kar je njen življenjski cilj. Toda kadroviki SDS in Bajukove NSi so jo spregledali. In kmalu je uvidela, da ji novi šefi na TVS ne bodo omogočili niti vrnitve na uredniški položaj, prav tako ne bo dobila svoje oddaje, zato je od črnih nonašalantno presedlala nazaj na rdeče. Čisto slučajno se je to zgodilo v obdobju, ko se je na javnomnejskih anketa najvišje povzpela Pahorjeva SD. Molkova je s pomočjo svojega frenda Aleša Čara, urednika kulture na Dnevniku, začela osvajati medijski prostor v novi Dnevnikovi sobotni prilogi Objektiv, uslugo pa mu je vrnila z moderiranjem promocije njegove najnovejše knjige Made in Slovenia. Precej nenavaden je tudi položaj Molkove v EBU, kjer je članica tako imenovane Reference Group (ne Preference Group, kot se je zmotila novinarka Lady Sonja Javornik, v njenem nepodpisanem članku, objavljenem v zadnji številki tednika Mladina), stalne komisije, ki skrbi za Eurosong. Molkova je namreč že nekaj let intimna prijateljica šefa te komisije, Nizozemca Ruurda Biermanna, o katerem pa zadnje čase nič več ne govori. Še huje, na letošnjo Evrovizijo v Helsinke je odpotovala takorekoč zadnji hip, medtem ko je na prizorišča prejšnjih Eursongov obvezno potovala najmanj dva tedna pred začetkom, po zaključju pa si je tudi vzela še en teden (službenega) dopusta. Letos pa – nič?! Za nameček je ostala brez vabila generalnega direktorja RTV Guzeja, ki je slovensko delegacijo na Evroviziji 2007, po vrnitvi domov, povabil na poseben sprejem.


Toda vrnimo se v razsuti TLP. Krajnc in Bizovičar sta na svojo stran pridobila tudi Anjo Tomažin Križnik, ki je najprej medijem razlagala, da se bo takoj po porodu vrnila na vodteljsko mesto (spomnimo se, kako je oddajo vodila skoraj do samega poroda; eni so že mislili, da bo rodila celo v tisti televizijski kuhinju sredi studia), medtem ko je Bizovičar evidentno maltretiral nadomestno voditeljico Tajo Zuccato. Bizovičarjevo nekorektno nagajanje Taji naj bi bilo celo dogovorjeno z Anjo Tomažin Križnik. Ko je bilo vse pripravljeno, da se Tomažinova vrne v studio, pa se na Kolodvorski 2-4 enostavno ni pojavila. Ko jo je Radovič poklical po telefonu, mu je rekla, da ne bo prišla, čeprav pisno tega potem ni hotela potrditi, kljub Radovičevi zahtevi, naj izjavo podpiše. Ker so Tomažinovi zaradi tega incidenta na TVS zaprta vsa vrata, je medijem nenadoma začela razlagati, da se je odločila bolj posvetiti otroku...
Bizovičar pa menda samozavestno ocenjuje, da je kot voditelj TLP nenadomestljiv, in hkrati precej zasluži tudi s prodajo alkoholne pijače absint - imenovane tudi hudičeva pijača. Pozablja pa, da mu bo promet moderiranja prireditev, kjer so zaslužki bajni, vsaj v primerjavi s televizijskimi honorarji, upadel hitro potem, ko ne bo več televizijski zveznik. To je pač logika trga; kar bi mu lahko dobro pojasnil tudi nekdanji voditelj E+ Boštjan Kljun, ki se zdaj sicer spet vrača na male ekrane, tokrat na TVS. Bizovičarjevo podjetje se imenuje Urbano pleme d.o.o., kjer je poslovno in lastniško povezan tudi z dvema tako imenovanima Žrebcema iz TLP, Gregorjem Žavcerjem in Davorin Trstenjakom. Izvedeli smo tudi, da Bizovičar definitivno ne bo vodil finalne prireditve Miss Slovenije za Miss sveta v Mariboru.
Najbolj pa je počilo v četrtek, ko je Radovič na sestanku z uredništvom TLP zabičal, da morajo vsi člani uredništva do ponedeljka napisati in oddati izjavo, ali nameravajo jeseni še sodelovali pri kreiranju oddaje ali ne.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojan Krajnc Anton Guzej Petrom Radovićem Milanu Slani Lada Bizovičarja Marijo Mišo Molk Mariom Galuničem Vanja Vardjan Zvezdanom Martičem jože možina Janševe Bajukove Pahorjeva Aleša Čara Sonja Javornik Ruurda Biermanna Anjo Tomažin Križnik Tajo Zuccato Boštjan Kljun Gregorjem Žavcerjem Davorin Trstenjakom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bizovičar & co tik pred kolapsom