objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 23. maj 2007 ob 14:20

Djindjićevi morilci dobili skupaj 378 let zaporne kazni
Organizatorju uboja Miloradu Ulemeku Legiji in strelcu Zvezdanu Jovanoviću po 40 let ječe
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Senat posebnega sodišča v Beogradu je po treh in pol letih dolgem procesu izrekel sodbo dvanajstim obtožencem za umor predsednika srbske vlade Zorana Djindjića 12. marca 2003. Prvoobtoženemu Miloradu Ulemeku Legiji, ki ga obtožnica bremeni organiziranja atentata, je odmeril 40 let zapora. Enako kazen je dobil tudi drugoobtoženi Zvezdan Jovanović Zveki, ki je po navedbah obtožnice z ostrostrelsko puško usmrtil premiera.

Od pripadnikov zemunskega klana  so Aleksandar Simović, Nikolav Konstantinović, Sretko Kalinić in Vladimir Milisavljević dobili po 35 let zapora. 30 let pa so dobili Dušan Krsmanović , Miloš Simović in Miran Jurišić. Enako kazen je dobil nekdanji pripadnik zdaj že razpuščene posebne policijske enote (JSO) Željko Tojaga, njegov kolega iz JSO Saša Pejaković pa le osem let zapora. Nekdanjega člana varnostne agencije Branislava Bezarevića je sodišče obsodilo na enotno 30 letno zaporno kazen. Skupno so tako dobili 298 let zapora. Še vedno pa je na begu pet članov zemunskega klana.

Pri izreku sodbe v sodni dvorani so bili navzoči tudi predsednik Srbije Boris Tadić, ki je pokojnega Djindjiča zamenjal na čelu njegove Demokratske stranke (DS), nekdanji premier Zoran Živković, ter ministra v Djindjićevi vladi Žarko Korać in Vladan Batić. Proces stoletja, kot so ga imenovali, je spremljalo tudi več kot sto novinarjev iz Srbije in sveta.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Djindjića Miloradu Ulemeku Legiji Zvezdan Jovanović Zveki Vladimir Milisavljević Dušan Krsmanović Miloš Simović Miran Jurišić Željko Tojaga Saša Pejaković Branislava Bezarevića Boris Tadić Zoran Živković Žarko Korać Vladan Batić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Djindjićevi morilci dobili skupaj 378 let zaporne kazni