objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 11. junij 2007 ob 16:51

Zbor za republiko na tribuno povabil tudi Kučana, Drnovška in Pahorja
Po besedah Petra Jambreka je trojica večkrat kritizirala, a imela šibke argumente
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik Zbora za republiko Peter Jambrek je pred jutrišnjo tribuno zbora z naslovom Sproščena Slovenija leta 2007? pojasnil, da bodo na tribuni pregledali, primerjali in ocenili stanje duha in stanje demokracije v republiki. Po Jambrekovih besedah je Slovenija na četrtini ali pa na tretjini poti. Sedanja vlada tako potrebuje vsaj še en mandat, da vsaj približno sanira 12 let nesproščenosti na 50 let podlage diktature, je dejal Jambrek. Slednji pa ni želel govoriti o tem, kje naj bi bila Slovenija še nesproščena. Dejal je le, da je preveč sproščena pri razpolaganju s sredstvi črnega fonda, predsednik republike pa preveč sproščeno opravlja svojo funkcijo. Morda pa je še kakšen primer prevelike sproščenosti pri razumevanju pravne države, zakonitosti in ustavnosti v državi, je cinično pripomnil.
Med povabljenimi so tudi tudi predsednik Foruma 21 in nekdanji predsednik republike Milan Kučan, nekdanji predsednik Gibanja za pravičnost in razvoj ter predsednik republike Janez Drnovšek in predsednik SD Borut Pahor. Po Jambrekovih besedah so v zadnjem času izrekli nekaj kritičnih misli, šibkost njihovih mnenj pa je bila v pomanjkanju argumentov. S povabilom jim zbor tako daje možnost, da bodo predstavili svoje argumente, pravi Jambrek.
Prvak SD pa se bo povabilu odzval. "Če je le mogoče, nikoli ne odklonim vabila, ki mi daje možnost, da tiste, ki mislijo drugače od mene, vprašam, kako je mogoče, da v Sloveniji leta 2007, ko beležimo tako visoko stopnjo gospodarske rasti, ugodno stopnjo padanja nezaposlenih in druge ugodne kazalce, uživa vlada najmanjšo stopnjo podpore," je dejal Pahor. Ob tem je napovedal, da bo na akademiji postavil vprašanje, ali ni razlog za to v vzorcu političnega obnašanja, ki obnavlja nekatere stare metode obvladanja vseh centrov politične moči. Kot je dejal, pa bo spregovoril tudi o tem, kje in kako je mogoče preseči vzorec političnega obnašanja.


Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
peter jambrek Milan Kučan Janez Drnovšek Borut Pahor.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zbor za republiko na tribuno povabil tudi Kučana, Drnovška in Pahorja