objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 13. junij 2007 ob 15:23

Švagan zaenkrat edini protikandidat favoritki Kresalovi
Jutri bo svet LDS s tajnim glasovanjem določil kandidate za predsednika stranke
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Zagorski župan in poslanec LDS Matjaž Švagan je podal soglasje h kandidaturi za predsednika opozicijske LDS. Poleg njega je doslej izmed vseh evidentiranih kandidatov soglasje h kandidaturi podala tudi odvetnica Katarina Kresal, zaposlena v odvetniški pisarni Mira Senice. Med kandidati za prvaka LDS so evidentirani še nekdanji predsednik in sedanji vršilec dolžnosti Jelko Kacin, vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč, poslanec in tržiški župan Borut Sajovic, poslanec Anton Anderlič, nekdanja pravosodna ministrica Zdenka Cerar, nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, predsednik Mlade LDS Aleš Bučar Ručman in mestnega odbora LDS Velenje Drago Martinšek. Evidentirani morajo soglasje h kandidaturi predložiti dojutrišnje seje sveta, na kateri bodo s tajnim glasovanjem določili kandidate za funkcijo predsednika. Volilni kongres stranke pa bo 30. junija.
V skladu s statutom stranke je sicer mogoče kandidate predlagati tudi na kongresu. Kandidata za predsednika je mogoče uvrstiti na kandidatno listo na predlog delegata kongresa, če ta predlog z javnim glasovanjem podpre vsaj tretjina navzočih delegatov na kongresu.
Kacin, ki je z mesta predsednika stranke odstopil 24. maja, je bil kot tretji predsednik LDS izvoljen 15. oktobra 2005, v obdobju, ko so stranko, ki se je po volilnem porazu na zadnjih državnozborskih volitvah oktobra 2004 prvič znašla v opoziciji, pretresala številna notranja trenja. Neposredno po volitvah je sicer LDS za predsednika januarja 2005 ponovno potrdila Antona Ropa, vendar pa je le nekaj mesecev pozneje v stranki prevladalo prepričanje, da potrebuje novo vodstvo.


Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Švagan Katarina Kresal Mira Senice Jelko Kacin Jožef Školč Borut Sajovic Anton Anderlič, Zdenka Cerar, dušan keber Aleš Bučar Ručman Drago Martinšek Antona Ropa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Švagan zaenkrat edini protikandidat favoritki Kresalovi