objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 13. junij 2007 ob 17:17

Vlada ponovno obiskala Dolenjsko in Belo Krajino
Ugotovili so, da je gospodarstvo vedno močnejše, problem pa so kadri in cesta
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada zaključuje dvodnevni obisk na Dolenjskem in v Beli krajini, kjer se je srečala predstavnikov s tamkajšnjimi župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki. Predsednik vlade Janez Janša se je danes z več ministri udeležil tudi slovesnega odprtja obrata Sinteza 4 v novomeški tovarni zdravil Krka, ki ga je izkoristil tudi za pogovor s predsednikom uprave Jožetom Colaričem in ostalim vodstovm družbe. Janša si je skupaj z gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom ogledal tudi Tehnološko, razvojno in industrijsko središče Bele krajine, ki nastaja na področju bivšega rudnika Kanižarica v Črnomlju.

Notranji minister Dragutin Mate se je med drugim  srečal s širšim kolegijem direktorja Policijske uprave Novo mesto, ob tem pa si bo ogledal tudi nove prostore Policijske postaje Metlika in tamkajšnjega mejnega prehoda. Šolski minister Milan Zver pa se je v Osnovni šoli Bršljin udeležil pogovora o modelu učinkovitega poučevanja in učenja za dvig učne uspešnosti posameznega učenca. Ob tem je dejal, da je zadovoljen s projektom integracije Romov v šole. Minister za okolje in prostor Janez Podobnik pa se je udeležil otvoritve javnega zavoda Romski zaposlitveni center v Novem mestu.

Na današnjem posvetu so S Šmarjeških Toplicah so ugotovili, da je gospodarstvo v regiji vedno močnejše, vendar pa primanjkuje kadrov, ki bi jih pripeljala nova cesta. Posledično je izgradnja tretje cestne osi nujna. Ob tem vlada župane poziva, naj ne pripravljajo javnih posvetov o trasi, ampak naj upoštevajo nasvete strokovnjakov. Neurejene ceste so prav tako vzrok za velike razvojne razlike znotraj regije, v kateri Bela krajina za Dolenjsko zaostaja v vseh pogledih. Vlada se je še obvezala, da bo financirala pripravo projektov za izgradnjo prepotrebnega suhokrajinskega vodovoda. V Suhi krajini namreč kar četrtina prebivalstva še vedno nima vodovodne napeljave.

Predsednik vlade in nekateri ministri so obisk v regiji začeli že včeraj. Med drugim je Janša v spremstvu ministrov za zunanje zadeve, za gospodarstvo ter za promet, Dimitrija Rupla, Andreja Vizjaka in Janeza Božiča, obiskal podjetje Revoz ter se srečal s slovenskimi dobavitelji ob začetku prodaje novega twinga. Zatem se je sestal še novomeškim škofom Andrejem Glavanom.
Obisk vlada na Dolenjskem in v Beli Krajini se bo končal zvečer v Trebnjem z dobrodelno nogometno tekmo med ekipama vlade ter tamkajšnjih gospodarstvenikov in politikov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Jožetom Colaričem Andrejem Vizjakom Dragutin Mate milan zver Janez Podobnik Dimitrija Rupla Janeza Božiča Andrejem Glavanom.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vlada ponovno obiskala Dolenjsko in Belo Krajino