objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 15. junij 2007 ob 22:34

Lojze za malega in velikega človeka
Svet Podobnikove ljudske stranke podprl Peterletovo kandidaturo za predsednika države
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Svet SLS je na današnji seji na predlog izvršilnega odbora stranke soglasno podprl kandidaturo Alojza Peterleta za predsednika države na jesenskih volitvah. Glavni razlog za podporo je v osebnosti Peterleta in njegova vpetost v slovensko politiko, je med sejo sveta novinarjem povedal predsednik SLS Janez Podobnik. Peterle, ki namerava kandidirati s podporo skupine volivcev, ima tako že podporo vseh treh pomladnih strank SDS, NSi in SLS.
Peterle je izrazil zadovoljstvo nad soglasno podporo članov sveta. S Slovensko ljudsko stranko si, kot je povedal, deli enake temeljne vrednote, kot je na primer človekovo dostojanstvo. Izrazil pa je tudi zadovoljstvo, da slovenska pomlad še vedno deli skupne vrednote, s katerimi se je začela pot slovenske demokratizacije. Ob tem je napovedal, da bi ga znala, čeprav bo kandidiral s podporo volivcev, podpreti tudi kakšna druga parlamentarna stranka, vendar o imenih ni želel govoriti.
Čeprav se zaveda pristojnosti, ki jih ima predsednik države, je napovedal, da se bo v svojem mandatu zavzemal "za malega in velikega človeka". Pomembno se mu zdi, da bi se v slovenski politični prostor vključilo več žensk, zato je tudi pozval člane sveta SLS, naj omogočijo večjo participacijo žensk v politiki.
V boj za predsedniško mesto se bo tako podal s podporo vseh treh pomladnih strank. Njegova matična stranka NSi ga je podprla že marca, največja vladna stranka pa je prvega predsednika vlade v samostojni Sloveniji podprla maja.
Evropski poslanec ter predsednik prve demokratično izvoljene slovenske vlade in dvakratni zunanji minister Alojz Peterle je svojo kandidaturo na volitvah za predsednika republike napovedal že novembra lani.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alojza Peterleta Janez Podobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lojze za malega in velikega človeka