objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 18. junij 2007 ob 20:51

ASK: Mogoče je to prva lastovka, ki ne pomeni pomladi!
Po njeno stvari že nekaj časa ne grejo v pravo smer, Janša pa je njeno pismo spolitiziral
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanja državna sekretarka v gospodarskem ministrstvu in nova predsednica nadzornega sveta Dela Andrijana Starina Kosem je po enem tednu molka, odkar je napisala famozno pismo, vendarle spregovorila. "Pisma nisem pisala z namenom, da bi postalo javno," je v zvezi s pismom, ki ga poslala predsedniku vlade Janezu Janši in nekaterim vplivnim članom SDS, dejala v oddaji Ime tedna na Valu 202 na Radiu Slovenija. S pismom je, kot je dejala, želela spodbuditi argumentirane razprave v stranki, pa tudi znotraj pomladnih strank, ni pa želela "priti v situacijo, da bi se o pismu javno polemiziralo". Sedanja vlada je naredila veliko dobrih potez, veliko zakonodajnih premikov v pozitivno smer. "Ne moremo in ne smemo pa si zatiskati oči, da nekatere stvari že nekaj časa niso šle v pravo smer," je dejala in dodala, da je bilo znotraj stranke in znotraj koalicije premalo dialoga. "Praktično ni bilo več nobenih možnosti, da se obravnavajo določene strategije. Na gospodarskem področju so ljudje, ki so bili prej petnajst let ustvarjalci strankarske gospodarske strategije, ključne zadeve izvedeli iz medijev," je dejala.
Pri tem je opozorila tudi na poročanje novinarjev v zvezi s pismom. Z vprašanji, zakaj je premieru obrnila hrbet, se je jasno pokazalo, da tudi novinarji vsako nestrinjanje poimenujejo z izrazom izdaja, kar je po njenem mnenju za Slovenijo slabo. Na vprašanje, zakaj se je potem, ko je pismo prišlo v javnost, zavila v molk, pa je odgovorila, da ni želela pojasnjevati, ker ni želela politizacije pisma. "Naredila sem korak in odprla nekatere teme. Ali bo temu sledilo nadaljevanje razprave, je odvisno od mojih strankarskih kolegov. Mogoče je to prva lastovka, ki ne pomeni pomladi. Prepričana pa je, da bo v stranki stekel odprt dialog in resna razprava o stvareh, ki mogoče niso tako dobre, kot nekatere druge.
Odgovor premiera Janše oziroma njegovo pismo na njeno pisanje pa Starina Kosmova ocenjuje kot "prehitro ali pa premalo premišljeno reakcijo" takoj po tistem, ko je njeno pismo prebral. Tudi premierova ocena, da je bilo pismo namenjeno javnosti, po mnenju Starina Kosmove kaže na to, da je bila vsebina njenega pisma "tako resna, da je najlažje odvrniti interne razprave o vsebini na tak način, da pismo spolitiziraš". "Žal in tudi hudo mi je, da pismo ni imelo željenega učinka," je dejala in poudarila, da ostaja zvesta SDS, saj ni človek, da bi prestopala z ene strani na drugo. Hkrati je napovedala skorajšnje uredniške spremembe na Delu, saj "želijo uravnotežen, korekten osrednji slovenski časnik".

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrijana Starina Kosem Janezu Janši

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

ASK: Mogoče je to prva lastovka, ki ne pomeni pomladi!