objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 19. junij 2007 ob 16:54

Andrejaš v stilu Peterleta z orglicami v boj za predsednika države
Oglejte si videoposnetek, kako spreten je predsednikški kandidat pri igranju na orglice
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Za mesto predsednika republike se bo na jesenskih volitvah potegoval tudi 45-letni podjetnik iz Radovljice Jože Andrejaš, ki bo nastopil kot neodvisni kandidat, zato ne bo iskal podpore političnih strank. Njegov volilni program, ki ga bo predstavil septembra, bo temeljil na štirih točkah, in sicer človekovih pravicah, socialni državi, tehnološkem razvoju in skrbi za okolje. Zanimivo pa je, da tako kot njegov protikandidat na predsedniških volitvah Lojze Peterle odlično igra na orglice.
#orglice#
Glede na politično prepričanje Andrejaš pravi, da se lahko poistoveti z desno in levo opcijo. "Sem neopredeljen in na sredini. Sprejemam vse opcije, z vsemi se je treba pogovarjati in najti kompromis. Prepričan sem, da je rešitev v pogovorih in diplomaciji. Če pa se to ne da, je rešitev v širšem konsenzu ljudi," je prepriičan.
Njegov volilni štab zaenkrat še ni dokončno oblikovan, a je podjetnik vesel, ker se že javljajo ljudje, ki bi se radi pridružili in sodelovali v volilni kampanji. Optimistično pričakuje, da bodo kampanjo financirali ljudje, podjetja in druge ustanove. Kot pravi, gre na predsedniške volitve zato, da zmaga, a obenem se zaveda, da bo to zahtevalo svoj čas in energijo. Njegovo osnovno prepričanje je, da je svet okrogel, brez zidov in brez plotov. Sam zase pravi, da je človek, ki gre naprej in je odprt za stvari, ki prihajajo.
Andrejaš je sodeloval v oddaji Hri-bar na TV Slovenija, v kateri so izbirali predsedniškega kandidata. Potem ko je zmagal v finalni bitki, se je po tehtnem premisleku odločil, da bo zares vložil kandidaturo. Končal je Srednjo papirniško šolo in se že takrat intenzivno ukvarjal z glasbo, ki je v njegovem življenju prisotna še danes. Z ženo sicer vodita gostilno v Radovljici, lani pa so odprli tudi lectarski muzej in delavnico.

Svojo kandidaturo so doslej napovedali omenjeni Peterle, predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, prvak  zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc in podjetnik Marjan Beranič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jože Andrejaš, lojze peterle Zmago Jelinčič Plemeniti Monika Piberl Darko Krajnc Marjan Beranič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andrejaš v stilu Peterleta z orglicami v boj za predsednika države