objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 20. junij 2007 ob 20:39

Drnovšek pozabil, da bi bila SLS naporen koalicijski partner
Slovenski predsednik je po Francu Kanglerju obiskal še Bojana Šrota
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik države Janez Drnovšek je obiskal Mestno občino Celje povedal in tamkajšnjega župana Bojana Šrota. Ta je po srečanju dejal, da je predsednika seznanil s projekti, ki tečejo v občini, obujala pa sta tudi spomine na nastanek SLS. O svoji morebitni kandidaturi za predsednika SLS bo Šrot odločitev sprejel jeseni. Ne zdi pa se mu smiselno in korektno, da bi SLS izstopila iz vlade v zadnjem letu mandata. "Ocenjujem, da ta vlada delo uspešno in ima dobre rezultate," je še dejal Šrot. Drnovšek pa je na vprašanje, ali bi bila SLS manj naporen koalicijski partner, če bi njeno vodenje prevzel Bojan Šrot, odgovoril, da je malo pozabil, da bi bila SLS v njegovi vladi naporen koalicijski partner.
Glede jesenskih predsedniških volitev pa je dejal, da je treba počakati na jesen, saj imajo stvari svojo dinamiko. O bodočih političnih načrtih Drnovšek za zdaj ne razmišlja. "Naj se stvari zgodijo in mislim, da se bodo zgodile. Ne bi ugibal, ali bo ta vlada zdržala do konca mandata," je poudaril slovenski predsednik in dodal, da je bil že skrajnji čas, da je Banka Slovenije dobila guvernerja. Po mnenju Drnovška so očitno v državnem zboru in še kje drugje spoznali, da je "potrebno napraviti kakšno konstruktivno in državnotvorno potezo in da se ne gre izživljati na takšnih vprašanjih kot je kandidatura za guvernerja".
Zanimivo je, da je Drnovšek pred kratkim obiskal mariborskega župana Franca Kanglerja (SLS) in nekateri so obisku pripisovali politično konotacijo. Obisk so namreč razumeli kot Drnovškovo podporo Kanglerju pri prestrukturiranju SLS. Ob tem dodajmo, da naj bi se prihodnji teden slovenski predsednik srečal tudi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Drnovšek Bojana Šrota Franca Kanglerja Zoranom Jankovićem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drnovšek pozabil, da bi bila SLS naporen koalicijski partner