objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 29. junij 2007 ob 14:46

Spet preprečili teroristični napad na London?
V nekem avtomobilu v bližini znamenitega Picadilly Circusa so našli eksploziv
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Londonska policija je v noči na petek v avtomobilu v bližini Picadilly Circusa v središču Londona našla in nevtralizirala eksplozivno napravo, območje pa zavarovala in začela preiskavo. Do aretacij še ni prišlo, analitiki pa domnevajo, da bi bil morebiten napad lahko povezan z menjavo britanske vlade, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Novi britanski premier Gordon Brown je dan po imenovanju novo vlado imenoval v četrtek.  Premier je po odkritju domnevne eksplozivne naprave poudaril, da je današnji dogodek Britance opomnil, da se še vedno soočajo z "resno in stalno grožnjo". Hkrati je britansko javnost pozval, naj bo v stalni pripravljenosti in dodal, da je ključna dolžnost vlade zagotoviti varnost ljudi. "Kot so policija in varnostne sile ob številnih priložnostih že povedali, se soočamo z resno in neprestano grožnjo državi. Policiji moramo dovoliti, da raziskuje," je še poudaril Brown in dodal, da bo v četrtek imenovane ministre opozoril, da morajo v naslednjih nekaj dneh ohraniti pozornost.
Policija je prišla na prizorišče danes okoli 3. ure zjutraj po srednjeevropskem času, potem ko so prejeli poročila o sumljivo parkiranem avtomobilu. Na območju se sicer nahajajo številne restavracije, kinodvorane in gledališča. "Kot preventivni ukrep smo zaprli bližnje območje, avtomobil pa so preiskali strokovnjaki," je sporočila policija in dodala, da so v avtomobilu našli in nevtralizirali eksplozivno napravo. Drugih podrobnosti niso povedali.
Do dogodka prihaja teden dni pred drugo obletnico terorističnih napadov v Londonu 7. julija 2005. Takrat je bilo v napadih na sredstva javnega prevoza v Londonu ubitih 56 ljudi, vključno s štirimi samomorilskimi napadalci. Britanska policija je v povezavi s temi napadi maja letos aretirala štiri, marca pa tri ljudi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gordon Brown

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spet preprečili teroristični napad na London?