objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 1. julij 2007 ob 14:32

Predsednik Drnovšek se je v stolnici vpisal v žalno knjigo
Nadškofu in metropolitu Uranu izrekajo sožalja zaradi smrti Alojzija Šuštarja
2007 Pozareport

Odpri galerijo


Predsednik republike Janez Drnovšek se je danes v ljubljanski stolnici poklonil pokojnemu ljubljanskemu nadškofu in metropolitu Alojziju Šuštarju in se vpisal v žalno knjigo, so sporočili iz njegovega urada. Pokojnega nadškofa so v stolno cerkev sv. Nikolaja, kjer bo ležal do pogreba v ponedeljek popoldne, pripeljali v soboto. Od njega so se že poslovili številni verniki, izrazi sožalja pa prihajajo tudi iz tujine.
Ljubljanskemu nadškofu in metropolitu Alojzu Uranu je sožalje ob smrti nadškofa Šuštarja poslal beograjski nadškof in metropolit Stanislav Hočevar, ki je med drugim poudaril, da je osebnost pokojnega nadškofa pomenila za Cerkev na Slovenskem velik dar in obogatitev za vse.
Izraze sožalja sta nadškofu Uranu poslala tudi skopski škof in apostolski eksarh Kiro Stojanov ter požeški škof Antun Škvorčević. Kot sta zapisala, se bosta pokojnega nadškofa Šuštarja spominjala kot plemenitega človeka evropskega formata, ki se je zavzemal za dialog in spravo ter ekumenizem. Apostolski nuncij v Ukrajini Ivan Jurković pa "bo pokojnega nadškofa v spominu ohranil kot tistega, ki mu je v času študija in službovanja v raznih deželah sveta pozorno in bratsko velikodušno stal ob strani".
Izraze sožalja je nadškof Uran prejel tudi v imenu Zveze slovenskih izseljenskih duhovnikov, njihovih sodelavcev in faranov v Evropi. Pokojni nadškof je posebno pozornost namenjal tudi razseljenim rojakom po svetu, so zapisali in dodali, da se spominjajo "velikega voditelja Cerkve na Slovenskem in ga prištevajo med velikane našega naroda".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Drnovšek Alojziju Šuštarju Alojzu Uranu Stanislav Hočevar Kiro Stojanov Antun Škvorčević ivan jurkovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Predsednik Drnovšek se je v stolnici vpisal v žalno knjigo