objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Torek, 3. julij 2007 ob 18:48

Nevihte, ko je bilo dramaturško potrebno!
Z dežjem in rusko opero Knez Igor se je v Križankah začel Festival Ljubljana 2007
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj zvečer se je v Križankah začel Festival Ljubljana 2007, z ljubljansko premiero ene največjih stvaritev ruske operne literature 19. stoletja, delom Aleksandra P. Borodina, Knez Igor, v dramaturški priredbi Plemena Kartaloffa. Opera, ki je nastala v "slovanski navezi" in je bila junija že premierno predstavljena v Mariboru, temelji na pesniškem zapisu očividca iz 12. stoletja o pohodu severskega kneza Igorja Svjatoslaviča proti nomadskemu plemenu Polovcev. Ponovitvi bosta 4. in 5. julija.
Knez Igor je koprodukcija ljubljanske in mariborske operne hiše, v sodelovanju z Opero in baletom Narodnega akademskega gledališča Taras Ševčenko iz Kijeva in Narodno opero in baletom iz Sofije. V vlogi kneza Igorja je nastopil Marko Kobal, njegovo ženo Jaroslavno je odpela Galja Gorčeva, v vlogi Igorjevega sina Vladimirja Igorjeviča pa je nastopil Pavlo Prijmak.
Že 55. izdajo Festivala Ljubljana bodo letos popestrili še jagodni koncertni izbor Braneta Rončela, poleg številnih glasbenih in gledaliških dogodkov bo v poletnem gledališču 10. mednarodna likovna kolonija, na Ljubljanskem gradu pa poleg filmov še številne razstave.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra P. Borodina Plemena Kartaloffa Marko Kobal Galja Gorčeva Pavlo Prijmak Braneta Rončela

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nevihte, ko je bilo dramaturško potrebno!