objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 4. julij 2007 ob 17:09

Ne gleda televizije in ne bere časopisov, zato je časa za knjige veliko
Drnovška ne bo več na proslave, nova knjiga Pogovori pa naj bi bila najboljša doslej
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Urad predsednika republike Janeza Drnovška je predsedniku koordinacijskega odbora za državne proslave Aleksandru Zornu sporočil, da "po žaljivih izjavah, ki jih je javno izrekel na njegov račun, predsednik republike nima najmanjšega namena, da bi še naprej sodeloval z njim oz. s koordinacijskim odborom za državne proslave". Tako se tudi prihodnjih državnih proslav ne bo udeležil, so sporočili iz Drnovškovega urada.
Predsednik koordinacijskega odbora za državne proslave je namreč Drnovšku poslal povabilo, da bi kot slavnostni govornik nastopil na osrednji državni proslavi ob 60. obletnici vrnitve Primorske k matični domovini. Zorn predsednika sprašuje, ali je govorništvo na državni proslavi, ki bo 15. septembra na Tatrah v Brkinih, pripravljen sprejeti.
Zorn je v pismu Drnovšku še navedel, da so do konca predsednikovega mandata še vsaj štiri državne proslave, ki so v protokolarnem in državotvornem pomenu načeloma enakovredne, in sicer počastitev združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgusta), vrnitev Primorske k matični domovini (15. septembra), dan reformacije (30. oktobra) in mogoče tudi dan Rudolfa Maistra (23. novembra).


Glede na to, koliko fotoreporterjev se zanima za knjigo, se ji obetajo boljši časi, je na podpisovanju svoje nove knjige Pogovori, popoldne dejal predsednik države Janez Drnovšek (nabralo se je cca. 40 novinarjev). V knjigarni Konzorcij je na podpis čakalo kar nekaj bralcev, zelo dobro pa je bila zastopana tudi novinarska vrsta. Sporočila knjige Drnovšek ni želel izdati, zapisano je raje ponudil v branje.
Na vprašanje, kje najde čas za pisanje knjig, je Drnovšek odgovoril, da odkar ne gleda televizije in ne bere časopisov, je časa veliko. Knjige Pogovori ni načrtoval, vse je stvar navdiha, je dodal. Sicer pa je na vprašanja novinarjev odgovarjal presenetljivo sproščeno in precej šaljivo.
Ko bo sklenil predsedniški mandat, bo še lažje sledil duhovnosti, ki jo je v politiki najtežje doseči, je še povedal Drnovšek, ki je na vprašanja odgovarjal v šaljivem tonu. V ta sklop sodi tudi njegova misel, da ne ve, če bi vladna struktura brala njegovo novo knjigo. Izrazil je dvom, da bi prišla do druge strani.
Sicer pa je predsednik zbranim še povedal, da je po njegovi presoji knjiga Pregovori njegova najboljša doslej ter pohvalil založbo Mladinska knjiga, ki jo je izdala. On je pisal, založba jo je oblikovala in jo bo prodajala, verjetno si lahko obeta dobiček, je še dodal Drnovšek.
Knjiga Pogovori na 150 straneh je strukturirana kot 12 pogovorov: Pogovor o življenju, Pogovor o smrti, Pogovor o slabem, Pogovor o zavedanju, Pogovor o dobroti in drugi.
Pogovori sledijo knjižnima uspešnicama Misli o življenju in zavedanju, ki so jo v Sloveniji doslej prodali v več kot 15.500 izvodih, in Bistvo sveta - v Sloveniji je prodanih že več kot 5500 izvodov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Drnovška Aleksandru Zornu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne gleda televizije in ne bere časopisov, zato je časa za knjige veliko