objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 8. julij 2007 ob 07:05

Premier Janša ne želi povedati, ali bo tožil svojega predhodnika Ropa
Po njegovih besedah je vse v zvezi s tem povedala pooblaščena odvetniška pisarna
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Na rednem letnem posvetu se je na Koroškem sestalo vodstvo SDS in analiziralo aktualne politične razmere in obravnavalo aktivnosti stranke v letošnjem letu. Kot je po posvetu povedal predsednik največje vladne stranke Janez Janša, so se pogovarjali predvsem o odgovornosti stranke, ki jo ima ta za dokončanje gospodarskih in socialnih reform. Po njegovem pri tem ni bilo dilem, saj so v koaliciji odločeni, da bodo zastavljene reforme izpeljali čim prej.
Vodstvo stranke se je pogovarjalo tudi o pripravah na letošnje predsedniške volitve, kjer po Janševih besedah prav tako ni večjih vprašanj, saj so že pred časom podprli Alojza Peterleta. Ta bo sicer kandidiral kot kandidat s podpisi volivcev, a je po njegovem dobra izbira, zato bodo skupaj z ostalimi strankami, ki ga podpirajo, delali za končni uspeh. Prav tako so že začeli tudi postopke za evidentiranje kandidatov za prihodnje državnozborske volitve in oblikovali prve usmeritve, pozornost pa so namenili tudi izzivom v stranki zaradi znatnega povečanja članstva.Na vprašanje, ali so se na posvetu pogovarjali tudi o slabših rezultatih, ki jih stranka v zadnjem času beleži pri javnomnenjskih raziskavah, kjer jih je prehitela Pahorjeva SD, je Janša dejal, da se trenutno kot stranka, ki ji je bil na zadnjih volitvah zaupan mandat za sestavo vlade, predvsem ukvarjajo z nalogami, ki so si jih zadali na začetku mandata, ne obremenjujejo pa se z raznimi špekulacijami.
Janša pa ni želel odgovoriti na to, ali bo sprožil napovedano tožbo zoper poslanca SD Toneta Ropa, češ da je vse v zvezi s tem povedala že z njegove strani pooblaščena odvetniška pisarna: Na prošnjo po komentarju odločitve predsednika Janeza Drnovška, da ne bo več sodeloval na državnih proslavah, pa je odvrnil: "Ta odločitev komentira samo sebe."
Ob tem dodajmo, da se je večina članov SDS pred tem udeležila 17. srečanja državnikov pri Najevski lipi, kjer je bil osrednji govornik prav Janša.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Alojza Peterleta Pahorjeva Toneta Ropa Janeza Drnovška

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Premier Janša ne želi povedati, ali bo tožil svojega predhodnika Ropa