objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 7. julij 2007 ob 21:16

Koncerti za reševanje planeta Zemlje
Na prizoriščih po vsem svetu svetovne glasbene zvezde spremljali dve milijardi ljudi
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji ameriški podpredsednik Al Gore je odprl washingtonski del 24-urnega glasbenega dogodka Live Earth, ki se je sicer davi začel v Avstraliji. V nagovoru ob uvodu v koncert je Gore pozval k novim zakonom in tehnologijam, ki bodo pripomogle v boju proti segrevanju ozračja, medtem pa so se koncerti, ki naj bi si jih po predvidevanjih ogledalo okoli dve milijardi ljudi, začeli že na več koncih sveta, poročajo tuje tiskovne agencije.

V južnoafriškem Johannesburgu se je koncert sicer s 30-minutno zamudo začel dokaj klavrno, saj se je na prizorišču, kjer nastopajo glasbeniki Baaba Maal, Joss Stone in skupina UB 40, zbralo le okoli 2000 ljudi, pričakovali pa so jih okoli 11.000. V Nemčiji pa je na koncertu v Hamburgu organizatorjem ponagajal dež, kar pa ni zaustavilo nastopa Shakire in Snoop Dogga, ki sta bila med nastopajočimi v nemškem delu dogodka.

Na prenovljenem stadionu Wembley v Londonu so koncert začeli bobnarji skupin Queen, Foo Fighters in Red Hot Chilli Peppers, ki so s tolkali spremljali posnetke ogroženih živalskih vrst, vetrnih elektrarn in posnetke Zemlje iz zraka. Na stadionu se je zbralo 65.000, ki so uživali v nastopih Madonne, Beastie Boysov, Pussycat Dollsa in Black Eyed Peasov.

S koncertom so začeli v Sydneyju. Tamkajšnji koncert se je začel z nastopom avstralskih domorodcev, ki so s tradicionalnim plesom in glasbo izrekli dobrodošlico prireditvi. Zadnji del svetovnega koncerta pa pripada New Yorku, vmes pa koncerti v Šanghaju, Johannesburgu, Hamburgu, Londonu, New Yorku, Rio de Janeiru, zraven pa bo še več kot 7000 lokalnih koncertov, med njimi v Ljubljani. Eden bo, kot je znano, tudi na Antarktiki. Na prizoriščih po vsem svetu naj bi tako nastopilo okrog 150 znanih glasbenikov, ki opozarjajo na posledice podnebnih sprememb.

Nazadnje so se zmenili, da bo Nacionalni muzej ameriških Indijancev v Washingtonu pripravil koncert Mati Zemlja, ki se bo vklopil v "Live Earth". Koncert pred muzejem, ki spada pod okrilje Inštituta Smithsonian, bo potekal od jutra do večera. Slavnostni govornik bo Al Gore.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
al gore Joss Stone Shakire Snoop Dogga Madonne

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Koncerti za reševanje planeta Zemlje