objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 14. julij 2007 ob 16:10

Jazbinšek bo kazensko ovadil Jankoviča in Simšičevo
Mestni svetnik Zelenih županu očita pranje denarja in nerazveljavitev pogodbe za Šumi
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Zadnje dni v javnosti odmeva napoved ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da bo zaradi domnevnega oškodovanja mestenga premoženja ovadil nekdanjo županjo Danico Simšič. Ta je namreč dan po porazu na volitvah na podjetje IProjekt prenesla 2700 kvadratnih metrov zemljišča v Šiški. Janković se je minuli teden z omenjenim podjetjem dogovoril za okoli 1,75 milijona evrov odškodnine.
Ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) pa meni, da želi s tem župan Janković le prikriti nečednosti, ki naj bi se po njegovem mnenju dogajale pri gradnji stanovanj v Zeleni jami. Zanimivo (naključje) je, da pri tem sodeluje tudi omenjeno podjetje. Kako si Janzbinške razlaga to afero, si lahko pogledate na videoposnetku.
Ob tem dodajmo, da je Janković že prejel mnenje odvetniške družbe Čeferin glede sporne poteze nekdanje županje. Odvetniki so ocenili, da obstaja utemeljen sum kaznivega dejanja zlorabe pooblastil, zato je Janković napovedal, da bo po sodnih počitnicah, predvidoma konec avgusta, Simšičevo ovadil. Medtem pa se nekdanja ljubljanska županja še vedno skriva pred mediji; kje se nehaja, menda ne vedo niti na sedežu njene stranke SD.
Jazbinšek pa je včeraj napovedal, da bo še pred začetkom sodnih počitnic vložil kazenske ovadbe zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića, njegovo predhodnico Danico Simšič, nekdanjo načelnico oddelka za gospodarjenje z nepremičninami Nušo Dolgan in odvetnico tega oddelka Majo Butala Pišek. Jankoviča bo ovadil zato, ker ta ni razveljavil škodljive urbanistične pogodbe za ureditev Šumija, ki so jo pred njim pripravile druge tri omenjene osebe.
Kazenski ovadbi si zaradi falsificiranega vrednotenja 17 različic uvozno-izvoznih ramp na Kongresnem trgu po Jazbinškovem mnenju zaslužita tudi strokovna služba na ljubljanskem oddelku za urbanizem in projektantsko podjetje City Studio. Za zanje bo Jazbinšek zahteval, da izgubi licenco zaradi tehnično napačnih rešitev v okviru zazidalnega načrta Šumi in obračališča pri slaščičarni Zvezda.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Danico Simšič miha jazbinšek Nušo Dolgan Majo Butala Pišek.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jazbinšek bo kazensko ovadil Jankoviča in Simšičevo