objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 13. julij 2007 ob 09:49

Francoska prva dama v Libiji obiskala obsojene bolgarske medicinske sestre
Srečala naj bi se tudi z libijskim liderjem Gadafijem in družinami okuženih otrok
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Francoska prva dama Cecilia Sarkozy je v Libiji obiskala na smrt obsojene bolgarske sestre. Po trditvah francoskega presednika Nicolasa Sarkozyja se je srečala tudi z libijskim voditeljem Muamerjem Gadafijem, vendar libijski predstavniki niso hoteli govoriti o podrobnostih srečanja. Dejali so le, da je francoska prva dama izrazila sočutje z otroki, okuženimi z virusom HIV, obiskala pa je tudi družine okuženih otrok.
Spomnimo, da je libijsko vrhovno sodišče v sredo potrdilo smrtno obsodbo za pet bolgarskih sester in palestinskega zdravnika, ki jih je sodišče leta 2004 obtožilo, da več kot 400 otrok okužili s HIV-om. Obsojenci trdijo, da so nedolžni, priznanje naj bi od njih izsilili s pretepanjem in mučenjem. Tuji strokovnjaki menijo, da je bila okužba posledica slabih higienskih razmer v bolnišnici.
Odločitev sodišča sicer lahko spremeni vrhovni pravosodni svet, ki bo o tem zasedal prihodnji teden. Bolgarija in Evropska unija ostajata prepričani, da se bo našla rešitev za izpustitev obsojencev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Cecilia Sarkozy Nicolasa Sarkozyja Muamerjem Gadafijem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Francoska prva dama v Libiji obiskala obsojene bolgarske medicinske sestre