objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 23. julij 2007 ob 11:56

Vlada z najnižjo podporo doslej, Pahor najbolj priljubljen
Med strankami vodijo Socialni demokrati, pred SDS in LDS, četrta Nova Slovenija
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada premiera Janeza Janše je glede na rezultate javnomnenjske raziskave Vox populi, ki jo je za Pop TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, prejela najslabšo oceno doslej. Kot uspešno jo ocenjuje 38,5 odstotka vprašanih, kot neuspešno pa 54 odstotkov. Maja jo je kot uspešno ocenilo 39,2 odstotka vprašanih, junija pa nekoliko več. Razmerja med strankami se niso bistveno spremenila, vse stranke, razen LDS, ki je napredovala za štiri odstotne točke, pa so se odrezale slabše kot prejšnji mesec.
Če bi bile volitve danes, bi Socialni demokrati prejeli 26,6 odstotka glasov vprašanih. Na drugem mestu je SDS, podprlo bi ga nekaj manj kot 16 odstotkov vprašanih. Na tretje mesto se je povzpel LDS (9,2 odstotka), četrto mesto pa zaseda NSi (štirje odstotki). Sledijo SNS (2,8 odstotka), DeSUS (2,2 odstotka) in SLS, ki bi ga podprlo nekaj manj kot dva odstotka vprašanih.
Na lestvici najbolj priljubljenih politikov vodi predsednik SD Borut Pahor, sledi mu evropski komisar Janez Potočnik, na tretjem mestu je ljubljanski župan Zoran Jankovič. Na četrto mesto je zdrsnil predsednik države Janez Drnovšek, na petem je evropski poslanec Alojz Peterle, na šesto mesto je napredoval poslanec NP Matej Lahovnik. Sedmi je poslanec SD Miran Potrč, osmo in deveto mesto si delita minister za javno upravo Gregor Virant in minister za šolstvo Milan Zver. Deseto mesto zaseda predsednik državnega zbora France Cukjati. Predsednik vlade Janez Janša je z 12. mesta napredoval na 11. mesto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janše Borut Pahor Janez Potočnik zoran janković Janez Drnovšek Alojz Peterle matej lahovnik miran potrč Gregor Virant milan zver france cukjati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vlada z najnižjo podporo doslej, Pahor najbolj priljubljen