objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 24. julij 2007 ob 14:54

Podbregar pred komisijo septembra
Miro Petek opozicijo obtožuje zavlačevanja, saj so spoznali, da spornega dokumetna ni
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Pavel Gantar je nadaljevanje 13. seje komisije, na kateri bodo njeni člani predvidoma opravili pogovor z nekdanjim direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Iztokom Podbregarjem, sklical za 4. september. Kot je pojasnil Gantar, se je za ta datum odločil, ker bo večina članov komisije do konca avgusta na dopustu. S poslanci SDS se o svoji odločitvi, kot je še dejal, ni pogovarjal.
Poslanec SDS in član nadzorne komisije Miro Petek meni, da gre le za zavlačevanje. Po njegovem mnenju v opoziciji ni več interesa tako za obisk na Sovi kot tudi za nadaljevanje tega pogovora. Očitno so spoznali, da na Sovi ni tistega posnetka oziroma dokumenta, o katerem je govoril nekdanji premier Anton Rop, meni Petek. Kar naenkrat je ta interes povsem usahnil, zato sklic komisije za mesec september ocenjuje kot manever opozicije.

Spomnimo, da je SDS 18. junija na komisijo naslovila zahtevo za sklic nujne seje komisije, na kateri bi obravnavali Ropovo izjavo o domnevnem prisluškovanju pogovorom med takratnim vodjo opozicije, sedanjim slovenskim premierom Janezom Janšo in predsednikom hrvaške vlade Ivom Sanaderjem leta 2004. Po navedbah Ropa naj bi se Janša in Sanader dogovarjala o sprožanju incidentov v Piranskem zalivu.
Podbregar je bil na pogovor povabljen 26. junija skupaj z Ropom, vendar pa je na zaslišanje prišel s svojim pravnim zastopnikom Aleksandrom Čeferinom. Ker člani komisije takrat Podbregarju niso dovolili nastopiti z odvetnikom, se seje tudi sam ni udeležil. Na podlagi pravnega mnenja se je komisija nato odločila, da Podbregar pred komisijo lahko nastopi z odvetnikom. Nato sta oba sporočila, da bosta za pogovor s člani komisije na voljo po 15. avgustu, kljub temu pa je Gantar nadaljevanje 13. nujne seje komisije, na vztrajanje poslancev SDS, sklical za 13. julij. Podbregar in njegov pravni zastopnik se seje na omenjeni datum nista udeležila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pavel Gantar Iztokom Podbregarjem, miro petek anton rop Janezom Janšo Ivom Sanaderjem Aleksandrom Čeferinom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Podbregar pred komisijo septembra