objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 9. avgust 2007 ob 15:59

Dobri rezultati Adrie Airways
Letos so pripeljali za sedem odstotkov več potnikov; jeseni dva nova leta v Bruselj
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je v prvih sedmih mesecih prepeljal 616.374 potnikov, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Število rednih letov je povečal za osem odstotkov, število čarterskih letov pa za enajst odstotkov. V primerjavi z enakim lanskim obdobjem je družba izboljšali tudi odstotek zasedenosti kabine, ki je v prvih sedmih mesecih znašal 66,76 odstotkov.
Adria Airways je samo julija prepeljala 138.002 potnika, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Julija je Adria v rednem in čarterskem prometu opravila skupaj 2325 letov, kar je sedem odstotkov več kot julija lani. Zasedenost potniške kabine letal je julija znašala 76,68 odstotka. S takšnimi rezultati bo Adria Airways dosegla začrtane cilje za letošnje leto, pravijo v družbi.
Slovenski letalski prevoznik bo septembra dodal nova leta na progi v Bruselj, tako da bo med Ljubljano in Brusljem sedaj na voljo osemnajst tedenskih povezav. Adria Airways bo med tednom v Bruselj letela trikrat dnevno, enkrat ob sobotah zjutraj in dvakrat v nedeljo popoldne. "Zaradi predsedovanja Slovenije EU in povečanega povpraševanja na liniji v Bruselj smo se odločili, da povečamo število tedenskih frekvenc na tej progi že pred začetkom zimske sezone," je povedal predsednik uprave družbe Tadej Tufek.
V septembru bodo dodali tudi let na progi v Amsterdam, tako da bo moč z Adrio tja leteti vse dni v tednu razen ob sobotah.
V Adriinem centru za vzdrževanje letal so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta uspešno opravili servisne preglede na 52 letalih v lasti drugih letalskih družb, s čimer so ustvarili za 46 odstotkov višje prihodke v primerjavi z enakim obdobjem lani. Adria Airways za letos načrtuje tudi izgradnjo tretjega hangarja, postopki za začetek gradnje pa se že bližajo koncu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tadej Tufek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dobri rezultati Adrie Airways