objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 25. avgust 2007 ob 08:07

Podobnik pravi, da bodo zmagali čez pet let, Šrot pa se še ni odločil
Lider SLS je prepričan, da bodo leta 2012 postali vodilna stranke desne sredine
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik SLS in minister za okolje Janez Podobnik je na predtaborski okrogli mizi v Celju, ki jo je pripravila Nova generacija kot podmladek stranke, izrazil pričakovanje, da bo SLS leta 2012 postala vodilna stranka desne sredine v slovenskem političnem prostoru. Po njegovi oceni je stranka dedič stoletne strankarske dediščine, v njej je ogromno znanja, kapitala, človeškega potenciala, izkušenj in vztrajnosti.
Kot je dejal Podobnik, so bili navajeni uspehov, tudi padcev in to je za stranko prava pot. "Slovenski politični prostor se odpira in mi smo realni. Leto 2012 je tisti rok, ko lahko v našem krogu dozori nova generacija politikov ob pomoči sedanje vodilne generacije," je poudaril prvak SLS.
Pojasnil je tudi, da obdobje do leta 2012 za stranko predstavlja izziv, in izrazil prepričanje, da bodo na parlamentarnih volitvah leta 2008 podvojili svoj rezultat, kar je za slovensko državo dobro. Po njegovem mnenju se v stranki zavedajo, da v političnem smislu ni enostavno kot tretja vladna stranka svoj obstoječi položaj preliti v uspeh na naslednjih parlamentarnih volitvah. Ocenjuje, da je to velik izziv za stranko, saj je v njej vzdušje dobro.
Podobnik je dodal, da so kot stranka dozoreli in da se vsi veselijo letošnjega kongresa, ki bo programski in kadrovski. Roki za kandidature niso še stekli oz. bodo stekli po skorajšnjem taboru stranke v Postojni. Pripravljen je tudi še naprej voditi stranko, v kateri je po njegovem mnenju pozitivno vrenje, odpirajo se nove ambicije, saj o kandidaturi razmišlja tudi podpredsednik stranke Bojan Šrot.
Šrot je dejal, da odločitve o kandidaturi še ni sprejel, pred sprejetjem odločitve pa se bo pogovoril s Podobnikom, saj meni, da se dve vodilni osebi stranke o tem le morata pogovoriti.
"SLS je preko zgodovinskega poročila stranka vrednot, interesi pa so legalni v vsaki politiki, čeprav so lahko različni. Slovenski politični prostor potrebuje politične organizme, v katerih so doma tudi politične vrednote. Nisem noben romantik in se zato zavedam, kako težko je krmariti med vrednotami in interesi. Kadar si v težavah, kadar ne veš, kako naprej, je zelo pomembno, katere vrednote te inspirirajo. Zato si želim, da je SLS stranka vrednot," je dejal Podobnik.
Predsednik Nove generacije SLS Rok Ravnikar pa je pojasnil, da so v podmladku stranke združeni člani do 30. leta starosti, njihovo uvajanje v politiko pa poteka prek občasnih seminarjev, političnega marketinga in retorike. "Zanima nas predvsem strateško delo z mladimi, kar nam doslej znotraj SLS ni uspelo. Težava je v tem, da nismo imeli sistemskega pristopa," je povedal Ravnikar in dodal, da strankin podmladek šteje čez 2000 članov.
Nekdanji predsednik SLS Franc Zagožen, ki je stranko vodil v letih 2000-2001, je sodelovanje z mladimi v času, ko je bil predsednik stranke, ocenil kot dobro. Od mladih pričakuje, da se bodo uveljavili v stranki in javnosti, pri tem pa morajo poskrbeti tudi za imidž stranke.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Podobnik bojan šrot Rok Ravnikar franc zagožen

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Podobnik pravi, da bodo zmagali čez pet let, Šrot pa se še ni odločil