objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 31. avgust 2007 ob 19:34

Princ Harry: Njena smrt je bila nepopisno žalostna in strašna
V Londonu slovesnost ob deseti obletnici smrti princese Diane, kraljice ljudskih src
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Družina in prijatelji tragično preminule britanske princese Diane, so se  zbrali v  cerkvi Guard Chapel blizu Buckinghamske palače in slovesno počastili deseto obletnico njene tragične smrti. "Nama, samo dvema ljubečima otrokoma, je bila preprosto najboljša mama na svetu," je v nagovoru pred množico nekaj sto ljudi povedal njen mlajši sin, princ Harry, in dodal, da jo z bratom Williamom pogrešata.
"Ko je še živela, sva njeno ljubezen do življenja, ki je bila brez primere, njen nasmeh, šale in norosti jemala za samoumevne," je povedal Harry in nadaljeval, da je bila Diana njuna "varuhinja, prijateljica in zaščitnica". Njena smrt je bila "nepopisno strašna in žalostna", je dodal 23-letni Harry.
"Njena smrt je bil dogodek, ki je naša življenja spremenil za vedno, kot je moral spremeniti življenja vsem, ki so tisto noč nekoga izgubili. Ampak kar je nama sedaj in v prihodnosti bolj pomembno, je to, da na najino mamo ohranimo takšen spomin, kot bi želela sama, spomin na takšno, kot je bila: ljubiteljica zabave, radodarna, preprosta in naravna," je povedal Harry.
Spominsko slovesnost sta pripravila oba Dianina sinova, 25-letni William in Harry. Sedanja soproga njunega očeta Charlesa, Camilla, se povabilu ni odzvala. Kot je pred dnevi pojasnila svojo odločitev, bi njena prisotnost "odvrnila pozornost od pravega namena dogodka", čeprav sta jo nanj povabila William in Harry, ki sta 1. julija že organizirala koncert v spomin na rojstni dan svoje matere.
Slovesnosti so se med drugim udeležili britanska kraljica Elizabeta II, princ Philip, Charlesova brat Edward in sestra Anne, britanski premier Gordon Brown, nekdanja premiera John Major in Tony Blair, ter predstavniki 110 dobrodelnih organizacij, ki jih je Diana podpirala. Na slovesnost sta prišli Dianini dve sestri in brat ter pevec Elton John.
Oče Dodija al Fayeda, ki je življenje izgubil skupaj z Diano v prometni nesreči 31. avgusta 1997, Mohamed al Fayed, se slovesnosti ni udeležil. Spomin na preminula je počastil sam v veleblagovnici Harrods.
Pred kapelico se je zbralo tudi veliko tujih privržencev preminule princese. "Globoko se je dotaknila naših src, celo v Ameriki. V palačo je prinesla življenje in toplino, ravno to, kar monarhija potrebuje," je povedala 54-letna Arlene Fitch iz Londona.
Po razpadu zakona s Charlesom leta 1996 je Diana skušala polno zaživeti. Svojo prepoznavnost je skušala izkoristiti z opozarjanjem na svetovne probleme, kot sta aids in nevarnost protipehotnih min. Za mnoge je bila "kraljica ljudskih src" s čutom za sočloveka, kritiki pa so menili, da je znala medije in zvezdništvo spretno izkoristiti sebi v prid. Negativna stran medijske pozornosti se je pokazala v zgodnjih jutranjih urah 31. avgusta leta 1997, ko se je Diana s spremljevalcem Dodijem al Fayedom vračala v njegovo stanovanje v Parizu. Paparaci so jima tesno sledili med vožnjo, ki se je tragično končala v predoru Alma.
Po nesreči so se bliskovito razširile različne teorije o okoliščinah smrti. Zlasti Mohamed al Fayed je bil prepričan, da je šlo za zaroto, v katero naj bi bila vpletena britanska tajna služba. Doslej ta teorija ni bila potrjena.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Diane Harry Williamom Charles Camilla Elizabeta II Philip Edward Anne Gordon Brown John Major Tony Blair Elton John Dodija al Fayeda Mohamed al Fayed Arlene Fitch

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Princ Harry: Njena smrt je bila nepopisno žalostna in strašna