objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 5. september 2007 ob 06:19

Podobnik prepričuje Ivanušiča, Bručan bo poslanec
Zavarovalničar in nekdanji finančni minister Zvonko Ivanušič ni videti prav nič navdušen
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po današnji seji izvršilnega odbora SLS še vedno ni znano, koga bo stranka po odstopu ministra za promet Janeza Božiča predlagala za vodenje ministrstva. Odločitev naj bi bila znana v prihodnjih dneh, predsednik SLS Janez Podobnik pa je po seji potrdil, da se o tem pogovarja tudi z nekdanjim finančnim ministrom Zvonkom Ivanušičem. Ta pa nad predlogom menda ni ravno navdušen.
Na današnji seji je izvršilni odbor SLS pooblastil Podobnika, da po pogovorih z možnimi kandidati v prihodnjih dneh predsedniku vlade predlaga kompetentno ime za vodenje prometnega resorja. "Ne bomo naredili napake in se odločili prehitro," je po seji povedal Podobnik, "zato bomo izkoristili še nekaj naslednjih dni in nato predlagali dobro ime".
Podobnik je tudi zatrdil, da je brez dvoma Ivanušič, član uprave Pozavarovalnice Sava in predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Maribor, eden tistih, s katerimi se bo še pogovarjal. Sam Ivanušič pa je po seji povedal, da je danes članom izvršilnega odbora izrazil nenavdušenje nad ponudbo za vodenje prometnega ministrstva. "To ni moje področje dela, poleg tega sem sredi projektov, ki jih moram dokončati," je dodal Ivanušič in obljubil, da bo njegova odločitev znana v sredo. Podobnik pa je na okrogli mizi, ki jo je SLS organizirala v Logatcu, dejal, da bo Ivanušiča poskusil prepričati, naj sprejme funkcijo prometnega ministra.
Na namigovanja o menjavi resorjev med koalicijskimi strankami po odstopu treh ministrov je Podobnik danes odgovoril, da je to vprašanje preseženo: "Imam trdno zagotovilo predsednika vlade, da bo SLS še naprej vodila resor za promet."

Odstopljeni minister za zdravje Andrej Bručan pa se o svoji prihodnji poklicni poti še odloča, a po njegovem mnenju je "realna pot" vrnitev v parlament, kamor je bil na zadnjih volitvah izvoljen z ogromno podporo volivcev, je pojasnil na novinarski konferenci. Poudaril je, da se mu zdi ta pot najrealnejša, čeprav ni edina in tudi ne dokončna. Ob imenovanju Bručana za ministra za zdravje leta 2004 je njegov poslanski stol zasedla pravnica Polonca Dobrajc, ki nja bi torej kmalu ostala brez poslanske službe, o čemer smo že poročali.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Božiča Janez Podobnik Zvonkom Ivanušičem andrej bručan Polonca Dobrajc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Podobnik prepričuje Ivanušiča, Bručan bo poslanec