objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 12. september 2007 ob 09:15

Oblaku je rekla ne, Pavlinu da
Eks voditeljica TV Dnevnika Simona Rakuša bo urednica Dnevnikove spletne televizije
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub govoricam in ugibanjem o morebitnem prestopu na Info TV (o čemer smo poročali pred nekaj dnevi) se je Simona Rakuša, novinarka informativnega programa TV Slovenija, odločila za podpis pogodbe z založniško hišo Dnevnik d.d., kjer bo urednica tako imenovane Dnevnikove spletne televizije DnevnikVideo.TV.
V četrtem nadstropju Dnevnikove hiše pravijo, da gre za "projekt, ki ne namerava tekmovati s televizijami, trgu bodo poskušali ponuditi nekaj svežine in malce drugačen pogled na ustvarjanje televizijskega program"; karkoli naj bi že to pomenilo. Rakuša bo urednica Dnevnikove spletne televizije, ki štarta že 24. septembra, čeprav se bo Simona ekipi Dnevnika pridružila šele po tem datumu. Vodja projekta Dnevnikove spletne televizije, katere program naj bi temeljil na "pokrivanju dnevnih novic iz Slovenije in sveta, prinašal pa naj bi resne in zabavne vsebine“, je urednik Dnevnikovega portala Milan Slana. Simona je bo podpisu pogodbe izjavila, da na Dnevnik.si odhaja zato, ker je "prepričana, da je medijska prihodnost prav na spletu".
Predsednik uprave Dnevnika Branko Pavlin je portal z video novicami oziroma spletno televizijo sprva nameraval graditi skupaj s Pop TV, vendar se z Marijanom Jurencem, generalnim direktorjem Pro plusa, nista uspela dogovoriti o ničemer. Nato je Pavlina o televiziji na dveh ali treh sestankih poučevala nekdanja odgovorna urednica TV Paprika Ajša Š. Vodnik, nazadnje pa se je skušal povezati s TV3. Spet neuspešno, podobno, kot so propadla pogajanja z Leom Oblakom, lastnikom Info TV. Na koncu se je Pavlin hočeš nočeš moral odločiti za lastno video produkcijo, pri čemer največja šibka točka projekta Dnevnik.si slej ko prej ostaja urednik portala Milan Slana (tako vsaj trdijo naši viri na Dnevniku), pod čigar urednikovanjem je Dnevnikov portal po lestvici neodvisne raziskave obiskanosti spletnih portalov Moss s tretjega mesta najbolj obiskanih portalov v državi dramatično padel najprej na 17. in potem zdrknil še nižje, na 19. mesto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Simona Rakuša Milan Slana Branko Pavlin Marijanom Jurencem Ajša Š. Vodnik Leom Oblakom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Oblaku je rekla ne, Pavlinu da