objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 16. september 2007 ob 07:09

Famozno: Nina iz Big Brotherja nova urednica na Direktu
Direktor Bratina zaslišuje novinarje in fotografe, kdo informacije odnaša drugim medijem
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Danes zvečer sta v Ljubljani na sporedu dva bolj ali manj pomembna novinarska dogodka. Voditelj Odmevov Boštjan Lajovic in oglaševalka iz agencije Imelda 2000 Alenka Jakomin organizirata srečanje nekdanjih novinarjev in drugih sodelavcev pokojnega časnika Republika z vožnjo po Ljubljanici. Mimogrede, Lajovic se poteguje za službo vodje pisarne EU v Sloveniji; po nekaterih informacijah naj bi že prišel v ožji izbor, med osem, odločitev pa naj bi bila znana konec septembra.

V ljubljanski restavraciji Kaval blizu Šmarne gore pa bo uredništvo časnika Direkt praznovalo drugo obletnico izhajanja. Hecno, ampak odgovorna urednica Ksenija Gerovac in direktor časnika Aleksander Bratina na slavje nista povabila nobenega od novinarjev in urednikov, ki so Direkt ustvarjali do prihoda Gerovčeve; še huje, Bratina po naših informacijah zadnje čase tako rekoč posamično zaslišuje sodelavce časnika, kdo naj bi informacije o dogajanjih na Kopitarjevi 2-4 odnašal v druge medije. Hkrati si je Bratina zamislil dopoldanske sestanke ob petkih, z Gerovčevo in vodilnimi uredniki, Gorazdom Suhadolnikom, Juretom Zorčičem in Tonijem Perićem, na temo izboljšanja medčloveških odnosov v redakciji. Ker pa je že na prvem sestanku, pred dvema tednoma, prišlo do prepira med nekaterimi omenjenimi, sta se Zorčič in Perić prejšnji teden sestanku modro izognila.
Je pa Ksenija Gerovac ob drugem rojstnem dnevu poskrbela za posebno presenečenje. Za urednico tujih tračev je angažirala famozno Nino Maurovič Blatnik, bolj znano kot Nino iz televizjskega resničnostnega šova Big Brother oziroma pevko Big Nina. Nina Maurovič Blatnik je na Direkt prišla direktno iz oddaje Svet na Kanalu A, kjer je kot novinarka delala samo nekaj dni, še natančneje, pripravila je samo dva prispevka. Toda bodite pozorni, pod članke se ne podpisuje s priimkom Maurovič, ampak Nina Blatnik.

In ko smo že pri obletnicah in zgodovini, objavljamo ekskluzivno fotografijo, na kateri sta Ksenija Gerovac in legendarni upokojeni umetniški vodja mariborske opere in baleta Stane Jurgec na gostovanju mariborskega gledališča v Podgorici, novembra 2004. Izvrstni mariborski baletniki so odplesali Tango in Lacrimas v koreografiji Edwarda Cluga, v Črno goro pa so bili povabljeni prvič v zgodovini mariborskega baleta. Dvorana je bila dvakrat razprodana, gostovanje pa je spremljala tudi peščica slovenskih novinarjev, katerim je potovanje in druge stroške častil direktor SNG Maribor Robert Roškar. Zanimivo je, da so z uspešnega gostovanja poročali vsi, razen Ksenije Gerovac, takrat zaposlene na časniku Finance, ki se je nonašalantno izmotavala, da ji urednica kulture članka  ne bo spustila skozi ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boštjan Lajovic Alenka Jakomin Ksenija Gerovac Aleksander Bratina Gorazdom Suhadolnikom Juretom Zorčičem Tonijem Perićem Nino Maurovič Blatnik Stane Jurgec Edwarda Cluga Robert Roškar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Famozno: Nina iz Big Brotherja nova urednica na Direktu