objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 19. september 2007 ob 08:25

Sodišče išče Marka Pogorevca in razvpito Monico Viti
Prvi je vabilo na obravnavo prejel, a že drugič ni prišel, njo pa iščejo celo detektivi
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji generalni direktor Policije Marko Pogorevc, trenutno šef varnosti na Mobitelu in vodja predvolilnega štaba predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta, spet ni prišel na sodno obravnavo, v kateri mu ljubljansko okrožno tožilstvo očita storitev kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja.
Pogorevc naj bi dejanje zagrešil leta 2002. Takrat naj bi kot generalni direktor policijske uprave uporabil arhivsko policijsko gradivo in tajne podatke za napad na nekdanjega visokega policijskega uradnika Bećirja Kećanovića. Gre menda za podatke, ki jih je Pogorevc uporabil, čeprav bi morali biti že izbrisani in so zato pravno nični.  Zaradi tega se je Pogorevc enkrat že znašel na sodišču. Obtožen je bil namreč kaznivega dejanja razžalitve uradne osebe, torej Kecmanovića, ki je zdaj zaposlen pri Kosovi komisiji za preprečevanje korupcije. Pogorevca so sodniki oprostili z razlago, da ni imel žaljivega namena. Če bo tokrat Pogorevc obsojen, mu grozi zaporna kazen od enega do osmih let.
V začetku septembra, ki je bila prva obravnava Pogorevca ni bilo, saj menda ni prejel priporočenega vabila na obravnavo. Tokrat je sodnica Alja Prokopovič Kratovac ugotovila, da je Pogorevc vabilo prejel. Zakaj se nekdanji prvi mož policije na sodišču ni pojavil ni znano, ve pa se, da se za izostanek ni opravičil. Neuradno se govori, da naj bi bil v tujini.

Za razliko od prve obravnave pa je tokrat na obravnano, ki je trajala vsega tri minute, kot priča prišel odgovorni urednik informativnega programa TV Slovenije Rajko Gerič. Še drugič pa sta zaman prišla druga priča, novinar Dela Žarko Hojnik, in domnevni oškodovanec Kećanović. Sodnici ni preostalo drugega, kot da skliče naslednjo obravnavo, in sicer za 4. oktobra.
Ljubljansko sodišče pa neuspešno išče tudi razvpito Monico Viti (alias Slavico Djurović), nekdanjo glasbeno producentko in eks novinarko Slovenskih novic. Je namreč obdolženka v sodnem procesu, tožita pa jo podjetje Alpe Adria Zeleni val in direktor radia Zeleni Val Boris Peterka. Okrožna sodnica Marjana Lap je za Vitijevo, ki se obravnavam izogiba že od maja letos, odredila trajno prisilno privedbo, toda policija in celo detektivi je ne najdejo. Vitijeva je medijsko zaslovela v povezavi z Vanjo Vardjanom, nekdanjim odgovornim urednikom razvedrilnega programa na TV Slovenija, ki ga je skupaj s ljubljanskimi kriminalisti ovadila poskusa posilstva. Vendar sta pozneje tako ona kot tožilstvo odstopila od pregona. Kazensko je ovadila tudi solastnika TV Paprika Marka Žitnika, češ da jo je poskušal ubiti, sodišče pa ga je oprostilo. Kmalu po tej oprostilni sodbi je Monica Viti prenehala pisati za Slovenske novice in izginila neznano kam.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marko pogorevc Lojzeta Peterleta, Bećirja Kećanovića. Kosovi Alja Prokopovič Kratovac Rajko Gerič Žarko Hojnik, Monico Viti Slavico Djurović Boris Peterka Marjana Lap Vanjo Vardjanom Marka Žitnika,

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sodišče išče Marka Pogorevca in razvpito Monico Viti