objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 24. september 2007 ob 09:38

Janez Pavel II. evtanaziran?
Italijanska zdravnica trdi, da si je sam odstranil cevko za hrano in je zato umrl
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po poročanju italijanskega dvomesečnika MicroMega papež Janez Pavel II. 2. aprila 2005 ni umrl naravne smrti, ampak s pomočjo evtanazije. V članku z naslovom Sladka smrt Karola Wojtyle so se sklicevali na trditve stokovonakinje za intenzivno nego Line Pavanelli. Ta je do zaključka o evtanaziji prišla na podlagi natančnega proučevanja slik obolelega papeža, pa tudi na podlagi knjige, ki jo je o njem napisal njegov osebni zdravnik.
Doktorica Pavanellijeve meni celo, da je težko bolni papež najverjetneje sam odmaknil cevko za hrano in druge medicinske naprave, ki so mu daljšale živiljenje. Po njenem mnenju je tako umrl zaradi lakote in ne zaradi respiratornih težav, kot trdijo v Vatikanu. V kolikor so njene trditve resnične, bi to pomenilo, da je papež prekršil svojo lastno zapoved Evangelium Vitae iz leta 1995, ki katoličanom zapoveduje, da morajo izkoristiti vsa možna sredstva za zdravje oziroma za podaljšanje življenja.
Ugotovitve italijanske zdravnice je odločno demantiral dolgoletni papežev zdravnik Renato Buzzoneti, ki ima pod pod svojim okriljem tudi sedanjega papeža Benedikta XVI.
Časopis MicroMega je sicer znan po ostrih kritikah Cerkve, predvsem pa kritizirajo njihovo nasprotovanje evtanaziji. V katoliški Italiji je sicer diskurz o tem vprašanju že nekaj časa aktualen. "Zahvala" za to pa gre Piergiorgiu Welbyju, žrtvi muskularne distrofije, ki se je devet let boril za pravico do evtanazije, po njegovi smrti pa ga Cerkev ni želela pokopati.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Pavel II Karola Wojtyle Line Pavanelli. Renato Buzzoneti, Benedikta XVI Piergiorgiu Welbyju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Pavel II. evtanaziran?