objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 26. september 2007 ob 06:27

Janez Podobnik: O delitvi funkcij se ne bom dogovarjal!
Afera Maučec naj bi bila povezana z bojem za oblast v stranki, med Šrotom in Podobnikom?
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Kongres SLS, na katerem bodo volili novega predsednika, nove organe ter sprejemali prenovljen program stranke, bo 17. novembra v Ljubljani, je nocoj med sejo izvršilnega odbora povedal predsednik SLS Janez Podobnik. Prenovljen program stranke naj bi po Podobnikovem mnenju ljudsko stranko v roku dveh mandatov naredil za najmočnejšo stranko v državi. "V dveh mandatih bomo prevzeli odgovornost vodenja države," je povedal Podobnik, ki meni, da je predlog novega programa svež, dinamičen in moderen.
Izvršilni odbor bo svetu stranke, ki bo po napovedih zasedal v četrtek, predlagal sklic volilnega kongresa. Rok za vlaganje kandidatur bo pričel teči v četrtek po sklepu sveta stranke. Svojo kandidaturo na kongresu sta že napovedala sedanji predsednik Janez Podobnik in celjski župan ter podpredsednik SLS  Bojan Šrot. Podobnik pravi, da se o delitvi ne bo dogovarjal. "Prav je, da o tem odloča kongres," še dodaja. Po mnenju Podobnika je v stranki prisotno pozitivno vretje, ki bo stranko z novim programom naredilo še močnejšo.
Izvršilni odbor stranke je pohvalil hitro, profesionalno in koordinirano delo vlade ob nedavnih ujmah, ter izrazil solidarnost prizadetim in njihovim svojcem, je pojasnil Podobnik. Člani izvršilnega odbora so še enkrat izrazili tudi podporo predsedniškemu kandidatu Lojzetu Peterletu, katerega izvolitev v SLS pričakujejo.
V stranki menijo, da število pokrajin strankam ne sme biti izgovor, da bi odstopile od začrtanega projekta. Kot je pojasnil prvak koalicijske ljudske stranke in minister za okolje in prostor Podobnik, bosta tako minister brez listnice Ivan Žagar kot tudi SLS naredili vse, da bo največji projekt v tem mandatu uspešno izpeljan. Seznanili so se tudi z usklajevanjem novele zakona o žrtvah vojnega nasilja. V stranki menijo, da je zakon potrebno dopolniti čim prej, saj upravičencem zakona čas ne prizanaša.
Podobnik je v zvezi z afero, ko naj bi državni svetnik in vidni član SLS Marjan Maučec podkupil romsko svetnico v Beltincih, pojasnil, da mu je Maučec kakršnokoli vpletenost v kratkem telefonskem pogovoru zanikal. Podobnik meni, da je zadevi nujno dopustiti čas in jo raziskati. Če bi se izkazalo, da je Maučec kriv, mu v njihovi stranki ni več mesta. Po naših informacijah je Maučec pristaš Podobnikove linije in ne Šrotove, zato nekateri medijsko razkritje afere povezujejo tudi z bojem med Podobnikom in Šrotom za oblast v ljudski stranki.
Sicer pa je strankin izvršilni odbor potrdil tudi predlog rokovnika, navodila o načinu, ter predlog pravilnika o volitvah v organe stranke.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Podobnik bojan šrot Lojzetu Peterletu Ivan Žagar Marjan Maučec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Podobnik: O delitvi funkcij se ne bom dogovarjal!