objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 27. september 2007 ob 15:02

Okradeni Jure Zorčič odšel, Direkt in Hopla bosta eno
Gerovčevo spet množično zapuščajo, nadzorniki Dnevnika žegnajo fuzijo Hople in Direkta
2007 Pozareport

Odpri galerijo


Branko Čakarmiš, vodja projekta spletnega portala 24ur.com, nam je potrdil, da Jure Zorčič, urednik treh rubrik na tabloidu Direkt, 1. oktobra prihaja na 24ur.com, poleg njega pa še dva Direktova športna novinarja, Matic Fajšman in Tomi Šujdovič. Odhod nam je potrdil tudi Zorčič, ki pravi, da bo na Direktu delal le še danes, potem pa naj bi izkoristil nekaj dni dopusta.
Zorčič bo po naših informacijah urednik spletnih strani Ekskluziv, ki nastajajo znotraj portala 24ur.com, gre pa za družabno kroniko in šport; z njim bosta seveda delala tudi Fjašman in Šujdovič. Ne bo pa Zorčič sodeloval z Bojanom Travnom in njegovo oddajo Svet na Kanalu A, kot je bilo sprva predvideno. Ekskluziv naj bi štartal novembra, po predsedniških volitvah, prestop Zorčiča pa naj bi se vlekel tudi zaradi neodločnosti direktorja portala 24ur.com, Vasje Zupana (mimogrede: v stavbi Pop TV ga ne marajo preveč, ker naj bi bil strašno zatežen, medtem ko urednica 24ur.com Barbara Repovž velja za čisto prijetno damo; in zanimivo, njena starejša sestra Erika Repovž je urednica spletnega portala Delo.si), ki se menda ni strinjal z višino predvidenega Zorčičevega honorarja. Kako so se na koncu zmenili, pa ni čisto jasno, saj o Zorčičevem prestopu krožita dve različni verziji.
Po prvi, ki naj bi jo širila odgovorna urednica Direkta Ksenija Gerovac, naj bi Zorčič pred nekaj dnevi na Direktu dobil nogo, zato naj bi bil na portalu 24ur.com prisiljen podpisati pogodbo za precej manjši mesečni znesek (menda okoli 30 odstotkov), kot ga je dobival na Direktu. Pa tudi sicer so plače in honorarji na 24ur.com praviloma vsaj pol manjši kot prejemki sodelavcev Direkta. Po drugi verziji pa naj bi se Zorčič z Gerovčevo razšel sporazumno, na portalu 24ur.com pa podpisal pogodbo, ki mu garantira 15 odstotkov več denarja, kot ga je prejemal na Direktu. Kakorkoli, Ksenija Gerovac se zdaj lahko sprašuje, kako bo prihodnji teden uredila in zapolnila vsaj 5 Direktovih strani, ki so jih pripravljali odhajajoči Zorčič, Šujdovič in Flajšman.
Vsekakor pa Zorčič, znan tudi kot spremljevalec nekdanje miss Slovenije Iris Mulej, nujno potrebuje veliko denarja, saj so mu neznani nepridipravi pred nekaj dnevi ukradli denarnico z vsemi dokumenti in 700 evri. V ukradeni denarnici je bilo tudi prometno dovoljenje za terenec BMW X5 srebrne barve z goriško registracijo (testni model), za katerega naj bi Zorčič pred kratkim odštel 65.000 evrov.
Sicer pa naši viri trdijo, da je tabloid Direkt tik pred zadnjo fazo pomembnih sprememb. Nazorni svet Dnevnika, ki mora v kratkem odločiti o dokapitalizaciji družbe Direkta (nadzorniki pod vodstvom Bojana Petana se bodo sestali v prvih dneh oktobra, čeprav bi se morali že septembra, pa je bila seja na zahtevo člana NS in novinarja Dejana Kovača preložena, saj je izrecno zahteval, da je zraven, ko se odloča usoda Direkta), se bo, na predlog predsednika uprave Dnevnika Branka Pavlina in direktorja družbe Media projekt Aleksandra Bratine, najverjetneje zavzel za združitev dveh Dnevnikovih tabloidnih projektov, tednika Hopla in Direkta (obema je dramatično upadla naklada) v skupno tedensko edicijo. Po naših informacijah je ta odločitev neuradno že praktično zapakirana, do fuzije pa naj bi prišlo najpozneje do konca tega leta.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Branko Čakarmiš Jure Zorčič Matic Fajšman Tomi Šujdovič Bojanom Travnom Vasje Zupana Barbara Repovž Erika Repovž Ksenija Gerovac Iris Mulej Bojana Petana Dejana Kovača Branka Pavlina Aleksandra Bratine

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Okradeni Jure Zorčič odšel, Direkt in Hopla bosta eno