objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 28. september 2007 ob 07:59

Vrnitev zmagovalca Piramide?
Namesto Janeza Podobnika in Bojana Šrota si številni člani SLS menda želijo Marjana P?
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Redni kongres SLS bo 17. novembra v Ljubljani, je včeraj zvečer potrdil svet stranke. Predsednik stranke Janez Podobnik je povedal, da bodo na njem štiriletni mandat podelili predsedniku in novim organom stranke, potrdili pa naj bi tudi nov program. Predsednik Sveta SLS Tone Horvat je svetu stranke najprej predlagal, nato pa umaknil sprejem resolucije, s katero bi se javno zavezali, da ne bodo delovali v smeri razdvojevanja stranke.
Horvat je svetu stranke predlagal sprejem resolucije, s katero bi se predsednik stranke Podobnik in podpredsednik stranke ter celjski župan Bojan Šrot in ostali kandidati za organe stranke javno zavezali, "da stranke ne bodo razdvojevali". Z resolucijo naj bi se javno zavezali tudi, da bodo sposobne mlade kadre in ženske v največji možni meri vključevali v delo stranke. Kot je pojasnil Horvat, je ob razpravi o predlogu resolucije ugotovil, da je stranka v sebi enotna in zato takšna resolucija ni potrebna. Predlog je zato z dnevnega reda umaknil. Tako Podobnik kot Šrot sta zagotovila, da kakršnih koli razdorov med njima ne gre pričakovati.
Na kongres kot največje in najbolj demokratično telo stranke gredo v želji po demokratičnih volitvah, odnosi pa se po mnenju Šrota tudi po volilnem kongresu v stranki ne bodo ohladili. "Do rednega kongresa sem stranko pripeljal v dobri kondiciji," pa ocenjuje Podobnik, ki namigovanja o kakršnemkoli razdoru v stranki zavrača.
Sicer pa je svet stranke danes potrdil pravilnik o kandidiranju. Na rednem kongresu bodo namreč volili glavni odbor stranke, svet, izvršilni odbor ter predsednika stranke pa tudi nadzorni odbor in strankino razsodišče. Sprejeli so tudi navodila o volitvah delegatov za kongres. Kot je pojasnil Podobnik, so potrdili tudi predlog sprememb programa stranke, ki ga bodo do kongresa še dopolnili ter na novembrskem kongresu potrdili.
#video#
Na tako imenovanem terenu ljudske stranke pa naj bi si vedno več članov želelo, da predsednik SLS znova postane Marjan Podobnik, ki je v torek zvečer gladko zmagal v superfinalu oddaje Piramida na TV Slovenija. Da je takšnih pobud precej, je potrdil tudi Horvat, ki pa meni, da je vrnitev kultnega eselesovca Marjana Podobnika na čelo SLS zelo malo verjetna. Tudi Marjan Podobnik je za Pop TV zanikal, da bi se lahko potegoval za predsednika SLS. Verjetno pa ne gre dvomiti, da bo Marjan Podobnik svoj politični kapital in ugled znotraj stranke zastavil za vnovično izvolitev svojega brata Janeza Podobnika.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Podobnik Tone Horvat marjan podobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vrnitev zmagovalca Piramide?