objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 29. september 2007 ob 12:28

Pričakovano: Simič ostaja šef Dursa
Generalni direktor davčne uprave ne bo odšel zaradi nedokončanih projektov
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni direktor Davčne uprave RS (Durs) Ivan Simič, ki je poleti razmišljal o odstopu, zaenkrat ostaja na položaju. Na takšno odločitev so najbolj vplivali projekti, ki jih je skupaj s sodelavci postavil za prioriteto delovanja davčne uprave. "Prav nedokončanost projektov je bil ključen argument, da tudi v prihodnje nadaljujem, z vso zavzetostjo in odgovornostjo," je Simič zapisal v današnjem sporočilu za javnost.
Simič je, kot je znano, sredi julija v ekskluzivnem intervjuju za naš portal povedal, da bo do konca septembra razmislil o morebitnem odstopu. Razmeroma dolg rok za odločitev je bil namenjen predvsem temu, da podrobno analizira svoje delo, potek najpomembnejših projektov znotraj Dursa, vsekakor pa je želel odločitev pretehtati tudi s svojimi najbližjimi, pojasnjuje. "Dejstvo vsekakor je, da sem prepričan, da sem v opravljanje svojih dolžnosti vedno vlagal vse svoje znanje in izkušnje in da sem svoje delo vedno opravljal tudi ne glede na formalen delovni čas," je zapisal v sporočilu za javnost. Osnovni razlog za njegov premislek je bil predvsem osebna in javna zaveza, ki jo je ob sprejemu funkcije postavil v ospredje ciljev mandata. "Osnovni razlog za sprejem funkcije je bilo moje prepričanje, da moram storiti vse, kar je v moji moči, da se zadovoljstvo davčnih zavezancev z delom davčne uprave bistveno poviša," zatrjuje Simič. In tako je dobil priložnost, da eden najbolj ostrih kritikov delovanja davčne uprave postane prvi odgovoren za drugačno, boljšo davčno upravo. To pa predpostavlja tudi večjo učinkovitost davčne uprave, prijaznost, dostopnost, javnost delovanja in gospodarno rabo sredstev.
Simič še piše, da je v preteklih nekaj mesecih doživel veliko neargumentiranih pritiskov in podtikanj. "Ne morem se sprijazniti z dejanji nekaterih posameznikov," piše ter dodaja, da njihove poteze in napadi niso imeli pomembnega vpliva pri sprejemanju odločitve. Je pa sprejel odločitev, da bo neargumentiranost pritiskov dokazal na oseben način, ki ni in ne bo vplival na delovanje davčne uprave. Javna objava, da bo razmislil o nadaljevanju opravljanja funkcije, je povzročila veliko sporočil podpore. Vsem, ki so mu izrekali podporo, se iskreno zahvaljuje, hkrati pa priznava, da so na odločitev o nadaljevanju najbolj vplivali projekti, ki jih je skupaj s sodelavci postavil za prioriteto delovanja davčne uprave. Med projekti, ki jih je treba dokončati, navaja poenostavitve dohodnine, nov davčni informacijski sistem, digitalizacijo poslovanja davčne uprave, notranjo reorganizacijo, spreminjanje odnosa do davčnih zavezancev.
Sicer pa se je Simič danes dopoldne vrnil iz Budimpešte, kjer je bil na srečanju direktorjev davčnih uprav držav Evropske Unije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Simič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pričakovano: Simič ostaja šef Dursa