objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 9. oktober 2007 ob 18:16

Ultramaratonec Martin Strel je prišel peš, ni priplaval po Ljubljanici
Predsedniški kandidat Lojze Peterle predstavil svojo novo knjigo Evropski večeri
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Evroposlanec in predsedniški kandidat Lojze Peterle je v nabito polnem Modrem salonu hotela Union s svojo založbo predstavil knjigo Evropski večeri Lojzeta Peterleta. V njej je zbranih 25 pogovorov, ki jih je v minulih treh letih opravil s Slovenci, ki so po njegovem mnenju sinonim slovenske odličnosti v svetu. Kot je dejal, gre za številne osebnosti, ki so s svojim delom uspele tako doma kot v tujini. "Vesel sem Slovencev, ki soustvarjajo globalizacijo in se ji ne zgolj prilagajajo," je vzneseno dejal Peterle.


#video1#
Med 25-imi Peterletovini sogovorniki je tudi kar nekaj znanih imen, med drugim poslovnež in vodja njegovega volilnega štaba Ivo Boscarol, kirurg Vinko Dolenc, podjetnika Japec in Jernej Jakopin, arhitekt Boris Podreca, ultramaratonski plavalec Martin Strel, ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran, nekdanji mufti Osman Đogić in režiser Dragan Živadinov. Nekateri od naštetih so se udeležili predstavitve knjige, opazili pa smo tudi Peterletovo soprogo Branko. Sicer pa je Peterle vsakemu od sogovornikov namenil nekaj besed. Tako je naprimer povedal, da je Martin Strel na predstavitev knjige prišel peš in ni priplaval po Ljubljanici. Za Iva Boscarola je dejal, da je le enkrat dobil nekaj evropskih sredstev, pa še takrat so ga v Sloveniji javno napadli, medtem ko mu v ZDA delijo priznanja. Zaradi Dragana Živadinova, kot meni Peterle, pa smo že v vsemirskem Slovenstvu. Evroposlanec je ob tem še povedal, da bi Slovenija lahko v bližnji prihodnosti dobila svoj satelit, saj naj bi se našel naročnik in financer projekta. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Ivo Boscarol, Vinko Dolenc, Japec Jernej Jakopin Boris Podreca Martin Strel, Alojz Uran Osman Đogić Dragan Živadinov Branko.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ultramaratonec Martin Strel je prišel peš, ni priplaval po Ljubljanici