objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 11. oktober 2007 ob 06:40

Kryžanowski bi Bavčarja kupil poceni
Prevzemna ponudba: uprava Petrola za delnico Istrabenza ponuja 100 evrov
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Danes je začela veljati prevzemna ponudba za Istrabenz, ki jo je včeraj dopoldne objavila družba Petrol. Ponudba se izteče 12. novembra ob 13. uri, nanaša pa se na 5.180.000 navadnih delnic, zmanjšano za 3222 delnic, katerih imetnik je že prevzemnik. Petrol za delnico Istrabenza ponuja 100 evrov, praga uspešnosti prevzemne ponudbe pa ni določil. Razmeroma nizka cena (čeprav je za 5 evrov višja od ponudbe, ki jo je avgusta letos na Kad in Sod, za nakup njunega deleža, poslala Kranjska investicijska družba, v lasti ljubljanskega podjetnika Jožeta Anderliča) je presenetila vodstvo Istrabenza na čelu z Igorjem Bavčarjem, krogi blizu uprave Petrola pa trdijo, da je borzna cena Istrabenza preveč napihnjena.
Predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski je namero za prevzem Istrabenza objavil 14. septembra. Pred tem se je Petrol omenjal kot tarča prevzema koprskega Istrabenza, saj je slednji v ljubljanski družbi povečeval svoj lastniški delež. Ob objavi namere je imel Istrabenz v ljubljanski družbi 13,88-odstotni lastniški delež, medtem ko ima Petrol v lasti 0,06 odstotka Istrabenza. Na Ljubljanski borzi so se delnice Istrabenza krepko pocenile. Enotni tečaj se je oblikoval pri vrednosti 123,78 evra.
Po mnenju poznavalcev zgodba o prevzemu Istrabenza (oziroma Petrola) še zdaleč ni končana in se utegne zavleči tudi v prihodnje leto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožeta Anderliča Igorjem Bavčarjem Marko Kryžanowski

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kryžanowski bi Bavčarja kupil poceni