objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 29. oktober 2007 ob 14:11

Kdo bo kupil Gio, tajkuni ali škofi?
Ponudbe za nakup razvpite državne firme naj bi dosegale celo 20 milijonov evrov
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Danes točno opoldne je potekel rok za oddajo ponudb za nakup razvpitega podjetja Gio, ki je v državni lasti, predsednik uprave Savo Tatalovič pa je že pred časom ponudil odstop. Gio, ki se ukvarja s poslovno aviacijo (trenutno ima tri letala), gradbenim inženiringom in je lastnik izjemne poslovne stavbe na koncu Dunajske ceste, ob vhodu v Ljubljano, poleg stolpnice WTC, naj bi imel nekaj manj kot 4 milijone evrov izgube, toda naši viri trdijo, da je zanimanje za nakup tega državnega podjetja izjemno. Menda lahko pričakujemo enormno visoke ponudbe, celo med 15 in 20 milijoni evrov, predvsem zaradi poslovne stavbe, ki ji nekateri pravijo tudi severna vrata v prestolnico.
Po naših informacijah naj bi ponudbe za nakup Gia skoraj oddali tajkuni Branko Drobnjak (Poteza), Igor Lah (Megafin), nekdanji zloglasni prokurist Energetike Igor Jurij Pogačar, znan iz afere banke Sib, Mirko Tuš z njegovim Engrotušem, najverjetneje pa tudi več podjetij, ki jih obvladuje ekonom mariborske nadškofije Miran Kraševec. Govori se namreč, da naj bi sedanja Giova stolpnica postala sedež telekomunikacijskega operaterja T2, katerega ga vodi Miran Kramberger, nečak mariborskega nadškofa Franca Krambergerja. Ponudbo naj bi oddal tudi Dari Južna (Perspektiva), ki ima poslovne prostore v sosednjem WTC (mimogrede, Južna in ministrer za gospodarstvo Andrej Vizjak se dobivata ravno v WTC, kamor Vizjak pogosto pride na viski po osmi ali deveti uri zvečer...), poznavalci pa so prepričani, da utegne kakšna ponudba priti tudi iz tujine, od tako imenovanih off-shore podjetij, oziroma njihovih poštnih nabiralnikov.
Odpiranje ponudbe za prodajo leta v Sloveniji, kot pravijo poslu z Giom, je tajno in javnosti o prispelih ponudbah naj ne bi obvestili. Razpisno komisijo sestavljajo predstavniki DSU, Kad in Sod.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Savo Tatalovič Branko Drobnjak Igor Lah gor Jurij Pogačar Mirko Tuš Miran Kraševec Miran Kramberger Franca Krambergerja Dari Južna Andrej Vizjak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo bo kupil Gio, tajkuni ali škofi?