objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 30. oktober 2007 ob 07:36

Fatalka po slovensko: igralka, po možnosti poročena in mamica
Izbor kandidatk, ki so se potegovale za Femme Fatale 2007, je bil precej bizaren
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Fatalna ženska: ženska, ki zaradi svoje lepote in nenavadnosti odločujoče, navadno negativno, vpliva na moškega. To je definicija, ki jo za usodno žensko, fatalko, ponuja slovar slovenskega knjižnega jezika, a nima prav veliko skupnega s fatalko, ki so jo razglasili v petek zvečer v prostorih Viba filma v Ljubljani.
Slovenska Femme Fatale 2007 je postala igralka Nina Ivanič. Simpatična, prijazna, razgledana, srečno poročena mamica dveh otrok (njen soprog je pripadnik specialnih policijskih enot Matjaž Rep), pravzaprav nestereotipna fatalka. Ivaničeva je imenovanje za najbolj usodno Slovenko prenesla hladno in ga obenem pokomentirala z besedami "Stara sem 36 let, imam dva otroka. Ja, sem pa res fatalna ..."
Poleg Nine Ivanič so za Femme fatale, ki so jo pri Evi, urednica revije je Gordana Sredojević - Goga, izbirali že četrtič zapored, kandidirale še violinistka Anja Bukovec, televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, pevka Saša Lendero, igralki Tjaša Železnik in Barbara Cerar, pevka Neisha, novinarka Katarina Keček, (bolj znana kot Stojanovič), eks televizijska voditeljica Taja Zuccato in Miss Universe Slovenije 2007 Tjaša Kokalj. Roko na srce, precej bizaren izbor, še posebej Kokaljeva, ki pri 21-ih, slovesu pridne in vzorne študentke in ene najmanj razvpitih estradnic res ne more biti usodna ženska.

Sicer pa glede na definicijo, ki so jo za fatalko zapisali pri Evi, po njihovem je Femme fatale ženska, ki je več kot samo lepa, ki očara ljudi, se jim s svojim šarmom najbolj vtisne v spomin, vzbuja pozornost in občudovanje, kjerkoli se pojavi, in jo ljudje posnemajo zaradi stvari, ki jih počne, ni čudno, da so se za ta naslov poleg omenjene misice potegovale resna glasbenica, voditeljica narodnozabavne oddaje in pocukrana pevka. Lani je naslov fatalke leta pripadel misici Sanji Grohar, leto prej prav tako misici Živi Vadnov, za prvo slovensko Femme Fatale pa e bila leta 2004 izbrana igralka Tanja Ribič.
#nina#
Letošnja prireditev je bila zasnovana kot televizijska oddaja, vodil jo je igralec Gregor Gruden, kandidatke pa so bile predstavljene kot glavne zvezdnice. Mimogrede, Katarina Keček in Barbara Cerar se prireditve, menda iz osebnih razlogov, nista udeležili. Nina Ivanič je za nagrado dobila svoj portret, ki ga je posebej za to priložnost naslikal razvpiti Jure Cekuta, vse kandidatke pa so lahko obdržale obleke, ki so jim jih za prireditev skreirale nekatere najbolj znane slovenske modne oblikovalke od Barbare Plavec do Diane Kotnik Lavtižar.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nina Ivanič Matjaž Rep Gordana Sredojević - Goga Anja Bukovec Jasna Kuljaj Saša Lendero Tjaša Železnik Barbara Cerar neisha Katarina Keček, Stojanović Taja Zuccato Tjaša Kokalj Sanji Grohar Živi Vadnov Tanja Ribič Gregor Gruden, Jure Cekuta, Barbare Plavec Diane Kotnik Lavtižar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fatalka po slovensko: igralka, po možnosti poročena in mamica