objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. november 2007 ob 16:07

Menda ni mogoče ugotoviti, kdo bo zmagal na kongresu SLS?
Če Janez Podobnik ne bo vnovič izvoljen za prvaka SLS, bo očitno njen podpredsednik
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik Slovenske ljudske stranke (SLS) in minister za okolje in prostor Janez Podobnik se intenzivno pripravlja na strankin kongres prihodnjo soboto v ljubljanskem hotelu Mons, ko bodo delegati izbirali novo vodstvo. Ob tem je na tiskovni konferenci zavrnil poročanje nekaterih medijev, da je odstopil od kandidature za predsednika SLS in naj bi se tako na kongresu za prvaka stranke potegoval le aktualni celjski župan in podpredsednik SLS Bojan Šrot. Medklic, Šrot se je včeraj zvečer vrnil iz Rusije, oziroma mesta Čerepovec, ki je pobrateno s Celjem. Po njegovih besedah so zaenkrat odprte vse možnosti. "Ali oba z Bojanom Šrotom kandidirava na kongresu ali pa v času do kongresa poiščeva dogovor," je pojasnil. Vodji poslanske skupine Jakobu Presečeniku pa je ušlo, da bosta oba kandidata hkrati za predsedniško funkcijo kandidirala tudi za podpredsedniško. To seveda pomeni, da bo eden od njiju predsednik, drugi pa podpredsednik. Po mnenju Jakoba Presečnika bo drugo uvrščeni kandidat na glasovanju za predsednika "dobil največ glasov za podpredsednika stranke", kdo bo zmagal na kongresu pa "ni mogoče ugotoviti".

V zvezi z izjavo mariborskega župana Franca Kanglerja, da je po njegovih informacijah Šrot tako rekoč že predsednik SLS, je Podobnik odgovoril, da izjave ne pozna, zato je ne more komentirati. Dejal je le, da čuti "veliko podporo na terenu", pri Kanglerjevi izjavi pa gre po njegovo "zgolj za ocene". Presečnik je k temu dodal, da sta oba kandidata za predsednika dobra izbira in da uživata podporo na terenu, zato ne potrebujeta Kanglerjev in Presečnikov, da bi karkoli napovedovala. Mimogrede, Kangler naj bi nekemu novinarju celo diskretno namignil, da je stvar že dogovorjena in da se Podobnik umika Šrotu?!
Po besedah aktualnega predsednika SLS je do sedaj stranka rasla navznoter, tako da je v njihovi hiši prijetno, zdaj pa je čas, da stranka raste tudi navzven. Ob tem je prepričan, da bo SLS po kongresu še močnejša.
Koga od obeh kandidatov za prvaka SLS bodo podprli v podmladku, ki ga vodi strankin predstavnik za odnose z javnostmi in kandidat za člana izvršilnega odbora Rok Ravnikar, pa bo znano v petek, ko se bodo člani Nove generacije SLS srečali z obema kandidatoma.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Podobnik bojan šrot Jakobu Presečeniku Franca Kanglerja Rok Ravnikar,

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Menda ni mogoče ugotoviti, kdo bo zmagal na kongresu SLS?