objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 8. november 2007 ob 22:35

Dejan Steinbuch ni več šef Žurnala
Namesto Steinbucha Novkovič, zamenjava pa menda ni posledica podpisovanja peticij
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Dejan Steinbuch, ustanovni urednik brezplačnega tednika Žurnal, ni več urednik. Prvega novembra je postal svetovalec uprave avstrijske družbe Styria Media International, ki jo vodi Klaus Schweighofer, še naprej pa bo ostal Žurnalov kolumnist. Uredništvo tednika Žurnal, ki je doslej izhajal kot samostojna edicija ob petkih, je osebno prevzel odgovorni urednik brezplačnega dnevnika Žurnal24 Goran Novkovič; Steinbuchov eks Žurnal bo poslej izhajal ob sobotah, kot nekakšna sobotna izdaja dnevnika. Zamenjava Steinbucha naj ne bi bila povezana s tako imenovano antipeticijo nekaterih novinarjev, ki jo je napisal in prvi podpisal prav Steinbuch, nasprotovala pa je razvpiti peticiji zoper domnevno rušenje medijske svobode v Sloveniji, ki naj bi jo uprizarjala slovenska vlada na čelu z Janezom Janšo, podpisalo pa jo je več kot 500 slovenskih novinarjev.
V podjetju Žurnal media, ki je v stoodstotni hčerinski lasti podjetja Styria Media International, na slovenskem medijskem trgu navzoče s tremi mediji, tednikom Žurnal, časnikom Žurnal24 in spletnim portalom zurnal24.si., pa so se zgodile tudi druge kadrovske spremembe. Obstoječima članoma poslovodstva, Dietmarju Sternadu in prokuristu Robertu Gspandlu, sta se pridružila Simona Zavratnik in Tomaž Bergoč. Zavratnikova je pristojna za področja opravljanja storitev, informacijske tehnologije ter rizičnega managementa, Bergoč pa za področji prodaje in marketinga. Sternad je odgovoren za področja vsebin, kadrov in financ, Gspandl pa bo še naprej skrbel za distribucijo, so sporočili iz Žurnala.
Spomnimo: tik pred začetkom izhajanja dnevnika Žurnal24 so avstrijski lastniki zamenjali tudi dosedanjega poslovnega direktorja Žurnala Sanija Dolarja, menda zaradi finančnih mahinacij.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dejan steinbuch Klaus Schweighofer goran novkovič Janezom Janšo Dietmarju Sternadu Robertu Gspandlu Simona Zavratnik Tomaž Bergoč Sanija Dolarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dejan Steinbuch ni več šef Žurnala